Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ale chwila Panowie, jak bez drugiej płyty, przecież instrukcja zmieniona nie jest, nie jest to jakiś inny specjalny zestaw dla Vobisu.

Wedle tego co widnieje w instrukcji, w specyfikacji sprzętu i na stronie producenta, w zestawie Bamboo mają znajdować się dwie płyty. Inaczej sprzęt podlega reklamacji. Przynajmniej taką informacje dostałem od polskiego dystrybutora.

Pójdę dzisiaj do Vobisu i spróbuje załatwić sprawę na miejscu, jeśli nie to bez biura d/s konsumenta się nie obejdzie.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja również zakupiłem w Vobisie bez drugiej płytki, równie dobrze mogli sobie zabrać i pierwszą, bo sterowniki również ściągnąłem z netu.
    Tablet w Vobisie jest o 100zł tańszy niż gdzie indziej, z tego co się orientuję, tyle właśnie kosztuje to oprogramowanie dodawane do tabletu, o którym mówisz.

A jeśli już mówimy o tym co się znajduje w instrukcji i na stronie producenta to:
    - prawdopodobnie gdzieś jest adnotacja, ze wyposażenie może się różnić w zależności od kraju itd. itp.
    - na stronie Vobis tablet kosztuje 249zł, więc jeśli tak Ci zależy na zgodności z ofertą, pewnie będziesz musiał dopłacić

Mnie osobiście to oprogramowanie nie jest w ogóle do szczęścia potrzebne i gdybym miał mógłbym podesłać Ci za darmo. Tablet spełnia wszystkie oczekiwania, nawet w Office działa jak trzeba, więc nie robiłem z tego problemu. Szkoda mi czasu, aby walczyć dla zasady, skoro ani nie jest mi to do niczego potrzebne a tablet i tak kupiłem taniej niż przewiduje ich oficjalna strona.
    Pozdrawiam
    SiD

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Narazie po telefonie do Vobisu i rozmowie z szefem salonu, sprawa wygląda tak że mam czekać na informacje co i jak z tą płytą, zobaczymy.

Pozostawmy ten temat, nie ma co bić piany, poinformuję Was później jak się sprawa zakończyła.

Mam jeszcze inne pytanie, czy da się jakoś w Photoshopie SC3 coś ustawić by odczytywał siłę nacisku piórka na tablet ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sprawa z Vobisem wyjaśniona.

Vobis sprzedaje tablet firmy Wacom model Bamboo Lajt.
    Producent na swojej stronie co prawda nie ma takiej wersji Bamboo ale polski dystrybutor twierdzi że taka wersja istnieje na polskim rynku.

Wersja od czystego Bamboo rożni się tym że właśnie nie ma oprogramowania JustWrite.

Moje pytanie o siłę nacisku piórka w PS CS3 nadal aktualna.
    Ostatnio edytowane przez michal.s ; 24-06-2008 o 14:17 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Moje pytanie o siłę nacisku piórka w PS CS3 nadal aktualna.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Dziękuje

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Tablet w Vobisie jest o 100zł tańszy niż gdzie indziej, z tego co się orientuję, tyle właśnie kosztuje to oprogramowanie dodawane do tabletu, o którym mówisz.
    to nie jest prawda. W Saturnie kosztuje 189pln z dwoma płytkami.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Gdyby komus Intuos 3 pod Vistą 64 sprawiał problemy /u mnie tak było/, to pod tym adresem http://www.wacom.com/productsupport/...TOKEN=41823420 są drivery, które te problemy rozwiązują.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta

Rzumiem, ze to ustawienie jest, gdy chce sie miec piorko zalezne od nacisku, a ja mam pytanie jak ustawiec, aby moja linia byla grubosci kolka jakie mam aktualnie ustawione w PS. Bo teraz mam to koleczko, a linia jaka robie jest zalezna od nacisku i ograniczona jedynie obwodem koleczka. Czyli jakbym chcial aby bylo grubo, musialbym powiekszyc srednice pedzla i naciskac piorem jak dziki aby je wypelnilo, a chce aby od razu linia byla taka jak koleczko.
    Namiachalem, ale moze ktos wie i zrozumial o co mi chodzi
    Aparat mam i ja

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Odhacz ptaszka czy dynamice kształtu i powinno być tak jak chcesz.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Odhacz ptaszka czy dynamice kształtu i powinno być tak jak chcesz.

Dzieki
    Aparat mam i ja

Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów