Cytat Zamieszczone przez Szyszon Zobacz posta
Bo powszechne na allegro i na forach internetowych jest stwierdzenie gwarancji wymiany we wszystkich modelach, a jednak nie do końca tak jest, jak widać... Co mnie zresztą niemiło zaskoczyło :-( Ktoś, coś? Ewentualnie może serwis leci w kulki i ktoś ma na to sposób? Pozdro!
Witam Cię. Powszechnie wiadomo że na forach i na allegro ludzie wypisują zwyczajne bzdury które ni jak się mają do rzeczywistej prawdy. Tak się składa że ostatnio zgłębiałem ten temat więc można powiedzieć że mam małe doświadczenie i pogląd na tą konkretną sprawę. Co prawda interesował mnie gwarantowany przebieg w Canonie 5D mk1 i mk2. Więc powiem Ci tak. Serwis na Żytniej nic do tego nie ma jak się okazało. Ale tam najpierw uderzyłem i zostałem przekierowany bezpośrednio do producenta, i to już wzbudziło we mnie pewne wątpliwości. Po rozmowie z info linią moje pytanie zostało zapisane i poinformowany zostałem że dostaną odpowiedz na @. Po oko tygodniu zadzwonił dziwny nr i Pani z Canon Europ poinformowała mnie że nie ma możliwości pisemnej odp na zadane pytanie, i odpowiedz może być tylko udzielona przez tel. (co prawda jest nagrywana) ale tylko w taki sposób a to dziwne - nie prawdasz? . Oczywiście przebieg musi być prawdziwy tz taki jaki odczyta serwis a nie "jakiś program". Myślę że jeśli by przyszło by mi korzystać z takiej darmowej wymiany w ramach gwarancji to na pewno, były jakieś problemy i natychmiast znalazło by się coś żeby taką naprawę odrzucić. Ciekawe czy jest ktoś na forum kto korzystał już z takiej gwarancji. Nie wiem jak jest z modelami xxxD bo mnie to zwyczajnie nie interesowało.