Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Zdjęcia komunijne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica

Domyślnie

ja widzialem ze fotograf umowil sie z rodzicami i pokazywal zdjecia na planszach. Przy kazdym zdjeciu byl numerek i sie zamawialo. Szlyszalem tez o prezentowaniu zdjec na laptopie ( dla mnie to glupota przy 200-300 zdjeciach i 50 dziaciach czyli okolo 100 rodzicach). Albo o sprzedawaniu płyt ze zdjeicami danego dziecka - do jest dosc trudne jak te dzieci niewiele sie róznią. Łatwo sie pomylić i coś źle nagrać.

Moze ktos ma jeszcze jakies inne doświadczenia ?

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Hexen Zobacz posta
    ja widzialem ze fotograf umowil sie z rodzicami i pokazywal zdjecia na planszach. Przy kazdym zdjeciu byl numerek i sie zamawialo. Szlyszalem tez o prezentowaniu zdjec na laptopie ( dla mnie to glupota przy 200-300 zdjeciach i 50 dziaciach czyli okolo 100 rodzicach). Albo o sprzedawaniu płyt ze zdjeicami danego dziecka - do jest dosc trudne jak te dzieci niewiele sie róznią. Łatwo sie pomylić i coś źle nagrać.

Grupowe zlecenia są pogmatwane, podobnie jak studniówki. Na tej komunii o której wspomniałem wyżej obserwowałem ile się taki fotograf musi nalatać. Konkretnie było dwóch, jeden obstawiał jedna stronę drugi drugą po czym się zmieniali (bo mieli różne szkła). Ku mojemu zdziwieniu żaden z nich ani słowem się do mnie nie odezwał w sensie uwag, bo jakby nie patrzeć zabrałem im jedną z klientek. Współpracowaliśmy zgodnie.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hexen Zobacz posta

Jest taka wyszukiwarka Sony, która po twarzy wybiera wszystkie zdjęcia danej osoby z kilkuset czy więcej. Pomocny program do takich zleceń.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów