Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 147

Wątek: Zdjęcia komunijne

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristof77 Zobacz posta
    Chyba chodziło o USM, bo AF C50/1.8 ma... fakt, że z celnością różnie bywa, moja akurat się za bardzo nie myliła...
    O ile dobrze zrozumiałem to kolega radził kupić coś na M42 zamiast 50/1.8
    Na takich imprezach jak komunia czy wesele często łapiemy moment polując na spojrzenie czy gest. Szkłem na M42 się po prostu nie da zrobić takiej reporterki. Jakość optyczną już pomijam bo tutaj jakiejś rewelacji z M42 też nie ma.

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    O ile dobrze zrozumiałem to kolega radził kupić coś na M42 zamiast 50/1.8
    Na takich imprezach jak komunia czy wesele często łapiemy moment polując na spojrzenie czy gest. Szkłem na M42 się po prostu nie da zrobić takiej reporterki. Jakość optyczną już pomijam bo tutaj jakiejś rewelacji z M42 też nie ma.
    Zgadza się.
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

dzięki za rady
    na razie to pracuję nad jakimś portfolio, więc kaska to nie wszystko. Dodatkowo zdobywam doświadczenie, know-how, fotki do pokazywania kolejnym klientom. Oj ciężko jest wystartować. ALe naszczęście mam tez normalną pracę więc nie mam jakiegoś ciśnienia.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

No i stalo sie - miałem okazje fotografowac komunie siostry wczoraj
    Wrażenia Było spoko, bez problemów, najwiekszym wyzwaniem byl dobor dobrej ekspozycji do zdjęć przed kosciołem bo białe strone "komunistów" niestety mylą swiatlomierz. Focilem tylko za pomocą 35L oraz 85tki i jest to zestaw genialny W najważniejszym momencie samej komuni dopalalem lampą ale ogólnie kościoł nie należał do najciemniejszych wiec po prostu chciałem mieć pewność ze zamrożę akcję Na zewnątrz robilem 35tką a w kościele 85tką. W torbie czekała jeszcze 135tka ale tak jak myślałem nie wyjąłem jej wcale , za długa nawet na FF. Troche mi ten obiektyw się kurzy z racji małej używalności niestety. Jak skończę zabawę rawami to wrzucę coś.

Dziękuję za uwagę
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

no banan pokaż coś
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ech no to ja mam w tą niedzielę spotkanie z komunią...
    35 dzieci - oczywiście reportaż, indywidualne plus grupowe, z tym, że rodzice nie chcą drukowanych a ino na CD-ach.
    Niestety kościół dość ciemny (ostatnio bierzmowanie tam cykałem i ISO 1600 1/40 f.2.0 50mm i inaczej bez dopalania nie dało rady)
    Mam nadzieję że miesiąc różnicy zaowocuje lepszym oświetleniem przez witraże...

Co do spotkania z proboszczem i "nadwornym" fotografem - też miałem.
    Przyjaciel mnie poprosił abym cyknął kilka ujęć jego córce ponad programowo. No i proboszcz zaczął mi po mszy awanturę robić (na wniosek fotografa of coz, który notabene okazał się strasznym profi z małpką w łapkach LOL) ale zaowocowało 150 PLN wydane na zezwolenie z kurii i japka mu się zamknęła. Ponieważ jak się okazało profi na moją prośbę takowego pokazać nie mógł gdyż... nie posiadał...

I jak tu uczciwie zarobić parę złotych??
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Też miałem na początku roku ciekawą pogadankę z proboszczem parafii, w której kuzyn robił chrzest dzieciakowi. Na moje zapytanie - masz numer do proboszcza, bo ... wypada, nie znam... itd, itp, dowiedziałem się "gość jest spoko, miły i ogólnie nie robi problemów".
    Na wszelki wypadek dzwonię: Szczęść Boże itd, i zaczynam mówić o tym, że zostałem poproszony przez kuzyna o zrobienie zdjęć podczas chrztu. Chciałem też dodać, że mam papier z Kurii poświadczający odbycie kursu, ale w pół zdania zostaje mi przerwane solidnym monologiem a właściwie słowotokiem, na zasadzie: "zaraz, zaraz, proszę pana, co sobie pan wyobraża..." i ujmując ogólnie proboszcz mi opowiada, że parafia ma swojego fotografa, który robi tego typu zdjęcia, oraz zdjęcia komunijne, ślubne i różne inne i to do niego kuzyn powinien się zwrócić. Bo jak to pan sobie wyobraża, że każdy może biegać po kościele..... ble ble ble przez jakieś 2 min.
    Przyznam szczerze, że po kilku nieskutecznych próbach wejścia w słowo miałem, sobie podarować w ogóle rozmowy i poprosić kuzyna aby sam pogadał ze "spoko gościem" jeżeli chce zdjęcia. Na szczęście w całej sytuacji proboszcz tak się nakręcił, że zaczął mnie uświadamiać w powadze tego zajęcia, że powołał się nawet na Kurię i "specjalne" kursy i zaświadczenia jakie są wydawane w tym celu. Ja mu odpowiadam, że mam takie, po czym następuje krótka cisza konsternacji i pytanie proboszcza - to czemu Pan od razu nie powiedział. Mówię, że nie dostałem możliwości aby to powiedzieć. ??? znowu krótka konsternacja i odpowiedź: "i tak powinni przyjść do mojego fotografa."
    Zakładam, że gdyby o zaświadczeniu dowiedział się na wstępie, to usłyszałbym wywód dla czego to powinien być ten wybrany, a tak to sam się zapędził w ślepy zaułek, z którego głupio mu się było wycofać bo musiałby z gęby zrobić cholewę
    Obawiałem się jeszcze o samą mszę, że będzie pamiętliwy, ale na szczęście wszystko spokojnie się odbyło.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

A wrzuce coś
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 07-05-2009 o 17:17
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

uklady i ukladziki i nic sie na to nie poradzi ... fotografow jak mrowkow wiec ci co sa na rynku dlugo zapewniaja sobie pozycje wlasnie ukladami z proboszczami i za cholere sie tam nie wbijesz, nawet bunt rodzicow nie pomoze gdy stwierdza ze fotki kogos zupelnie innego im odpowiadaja ... po prostu jak nie nie bedzie fotek z kosciola bo po za nim to juz wolna amerykanka
    Canon FF

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

4. lampa doswietlane czy blenda?

Ja zostalem poproszony o fotografowanie slubu, przygotowan i pleneru moich przyjaciol. I tak sie wlasnie obawiam tej calej mafii czytajac te wszytskie watki o "koscielnych legitkach"
    Ostatnio edytowane przez toshimitsu ; 07-05-2009 o 18:52
    Positively dirty minded

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów