Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 147

Wątek: Zdjęcia komunijne

fragile
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacech1
    "fragile" bardzo ładne zdjęcia
    Dzięki jacech1.

Powiem Wam, że całkiem nieźle sobie ten zestaw radzi także bez lampy.

(to już w innym niż poprzednio kościele, zdecydowanie jaśniejszym). Miałam wproawdzie ciut problemów z WB (nawet ręczne ustawienia na niewiele się były w stanie zdać, musiałam sporo korygować na poziomie pracy z RAW).

A 430ex jako fill flash też się nieźle sprawdzała IMHO (nie mam powodów do bycia niezadowoloną... tym bardziej, że rodzice też mi dziękowali )

Na ostatnim weselu, również w nieszczególnie widnym kościele, ten zestaw nie zawiódł aż tak, żebym musiała się pociąć...

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

fragile > bardzo fajne fotki!
    Zaraz po tamroniku będę napalał się na 430ex i wyposażę się w ten sposób na wszelkie okoliczności - za rozsądne pieniądze Potem już tylko jakaś większą ogniskowa do kompletu i radocha pełną gębą!
    Ps. podaj proszę parametry tej ostatniej fotki...
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

fragile
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoZiutek
    Ps. podaj proszę parametry tej ostatniej fotki...
    Dziękuję FotoZiutek
    A jeśli chodzi o parametry ostatniej fotki:
    1/60 s - f/4 - ISO400

Ja jestem teraz na kupnie Sigmy 17-70mm F/2.8-4.5 DC MACRO... Napewno lepsza niż kitowy obiektyw.

FotoZiutek!
    Na Twojej stronie zauważyłam zdjęcia z Krakowa
    Ponieważ, że tak powiem, to moje miasto, zaglądam i widzę zdjęcie: "Krakowski Rynek inaczej" sfotografowałeś akurat Instytut Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej UJ, gdzie studiuję Na kilkadziesiąt kamienic w Rynku akurat na tę padło Fajny zbieg okoliczności
    Ostatnio edytowane przez fragile ; 02-06-2006 o 22:42

Coś już napisał Awatar szymon400

Domyślnie

Ja mam za tydzień komunię brata. Zdjęcia w kościele sobie odpuszczam, bo już mi wiadomo że w kościele zdjęć robić nie można. Tak sobie ustawił księży nasz "fotograf", który robi większość uroczystości kościelnych :-? Ja kompaktem niekiedy zrobię lepsze fotki niż on 20d + 18-55 + 420ex. (nie chwalę się, ja robie słabe fotki a co dopiero on) Gdybym tak bardzo chciał to bym mógł robić te zdjęcia, tylko że mieszkam w małej miejscowości i nasz proboszcz zrobiłby mi awanturę podczas mszy a u ludzi byłbym przegrany Masakra poprostu

emil
    Guest

Domyślnie

to i ja pokaże kilka fotek.Jak kościółw miarę jasny to jest ok, ale jak ciemny to tragedia wolę-wtedy wyciągnąć analog.

emil
    Guest

Domyślnie

o sory ! jak się wkleja zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Skoro wątek zbiorczy to pokaze kilka moich (polazlem z glupa potestowac po czym zostalem wyproszony przed wlasciwa komunia :P lol - ale nauczylem sie kilku rzeczy) :

70-200/4 (czekam na odpowiedniejsze szkielka do tego):

Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

emil
    Guest

Domyślnie

no zobaczmy czy się udało.

emil
    Guest

Domyślnie

i jeszcze pare

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fragile
    A jeśli chodzi o parametry ostatniej fotki:
    1/60 s - f/4 - ISO400
    To jest niby ten niezbyt jasny kościół? Przy takich parametrach i poziomie naświetlenia tła - kościół był na prawdę jasny. Znam takie, w których ISO1600 + f1.8 ledwie dają radę.

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów