Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 147

Wątek: Zdjęcia komunijne

Domyślnie

Pierwsza komunia w roli fotografa za mną Poniżej kilka wybranych kadrów:

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)
    Finally I've found that I belong here

Uzależniony

Domyślnie

Witam!
    Za kilka tygodni będę robił komunię, ale tylko wyłącznie zdjęcia studyjne. Mam wynajęte pomieszczenie w szkole podstawowej, załatwiony klęcznik itd. Zamawiam dwa przenośne zestawy do wieszania tła. Tylko nie mam pojęcia jakiego rodzaju i jakiego koloru zamówić tła. Prawdę mówiąc to zależy mi na czymś w miarę tanim bo już i tak cała inwestycja nie źle dała mi po kieszeni. Dzieciaki z tego co się orientuję to będą ubrane w bieli i w kremie. Na jakim tle będą dobrze wyglądać. No i czy np. tła z flizeliny(najwięcej tego na allegro) będą dobrze się sprawdzać, nie prześwitywać itd. Znalazłem taką cieniowaną:
    http://www.allegro.pl/item999803025_...specjalne.html
    Prosze o jakieś rady

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Taka fizelina wygląda tak jakby powiesić stare gacie. Jeśli tła po taniości to raczej poliptopylen lub zainwestować już w karton lub flanele.
    Co do koloru to bym wziął albo jakieś kolorowe - delikatny czerwony czy błękit lub też białe i podoświetlał je lampami z założonymi kolorowymi filtrami.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na zdjęciach to tło wydaje się wyjątkowo prześwitujące
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica

Domyślnie

Widzę, że temat wraca co roku - i dobrze.

Czy możecie się podzielić informacjami jak są sprzedawane zdjęca w waszych kościołach? Lub jak wy sprzedajecie? Nie pytam o ceny bo to różnie jest w zależności od regionu i fotografa. Mnie interesuje jak są one prezentowane rodzicom i w jakiej formie potem dostarczane? Jak długo to trwa?

Jestem niezmiernie ciekawy jak to się rozwinęło w różnych miastach.

Jeżeli ktoś z was sam robił i sprzedawał zdjęcia lub wasze dzieci (dzieci waszych znajomych) miały komunie w ostatnim czasie to na pewno wiecie.

Proszę o informacje.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Mnie przychodza na mysl 2 opcje (nie zajmuje sie tym) - zostawiasz rodzicom wizytowke i prosisz by sie odezwali / przyjechali za x(xx) dni lub prosisz ksiedza o pomoc - np ogloszenie po mszy ze zdjecia mozna zobaczyc / odebrac w dany dzien np w salce.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Troche ci balans poleciał
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ale tez nie jest tak źle chyba.
    moim zdaniem jest tragicznie, ja bym czgoś takiego nie " wrzucał"
    Ostatnio edytowane przez czerwiniak ; 22-05-2010 o 12:46 Powód: Automerged Doublepost
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Talking

I to jest fotografijaaaa.......
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    ja pierwszy raz foce komunię w najbliższą niedzielę i mam dylemat jak kadrować moment przyjęcia Hostii. Czy samego dzieciaka z dłonią księdza, czy też dodać jeszcze kielich do tego, czy też wrzucić w kadr również księdza.
    I co z tym flashem... doświetlać czy nie? Kościół w miarę jasny.
    Jak Wy robicie?
    Pytanie czy robisz " solówkę " czy całą grupę, czy sam, czy we 2.
    Jeżeli robisz to zarobkowo ( sprzedaż odbitek ) rób 3-jki ( ja tak zawsze robiłem )
    Jest szansa że rodzic kupi więcej zdjęć, "bo jego dzieciaka też tam widać jak inne dziecko bierze komunie"
    Z kielichiem też ładnie wygląda, a księdza w to nigny nie mieszałem.
    no ale już sam będziesz musiał obczaić sytuację.
    Ja zawsze robiłem we 2 fotografów.
    Jeden robił " solówkę" a 2-gi " 3-ki:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze jedno, czy dzieciaki będą w jednym rzędzie brały komunię, jeżeli dziewczynki będą osobno, i chłopcy osobno to gratuluje " elastyczności".
    Ostatnio edytowane przez czerwiniak ; 22-05-2010 o 13:01 Powód: Automerged Doublepost
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hexen Zobacz posta
    Widzę, że temat wraca co roku - i dobrze.

Czy możecie się podzielić informacjami jak są sprzedawane zdjęca w waszych kościołach? Lub jak wy sprzedajecie? Nie pytam o ceny bo to różnie jest w zależności od regionu i fotografa. Mnie interesuje jak są one prezentowane rodzicom i w jakiej formie potem dostarczane? Jak długo to trwa?

Jestem niezmiernie ciekawy jak to się rozwinęło w różnych miastach.

Jeżeli ktoś z was sam robił i sprzedawał zdjęcia lub wasze dzieci (dzieci waszych znajomych) miały komunie w ostatnim czasie to na pewno wiecie.

Proszę o informacje.
    Mnie wynajęła ostatnio jedna pani z okolic Grójca, na życzenie reportaż z uroczystości jej córy. Wykonałem 30 zdjęć 13x18 w albumie o tematyce komunijnej +około 200 zdjęć na DVD -reportaż z przygotowania w domu, kościoła i przyjęcia (prawie jak ślub) - koszt usługi 800zł. Czas realizacji cztery dni.
    Grupowymi zleceniami się nie zajmuję, zbyt dużo zabawy, kto ile kupi, kto jakie chce... nie dla mnie to.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów