Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Nowy firmware do Canon 30D-konieczne?

Mieszany widok

Domyślnie Nowy firmware do Canon 30D-konieczne?

Witam! Jako, że posiadam ten aparat, to czy jest koniecznym wgranie nowego firmware? Czytałem tylko na fotopolis.pl, że jest taki nowy firmware, z artykułu wychodziło, że tak.
    Cyt."Co ciekawe, należy uaktualnić software nawet aparatów,które wyszły z fabryki z oprogramowaniem w wersji 1.0.4."
    Więc jak?
    Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Piszą też coś takiego:

"firmware numer 1.0.4, który umożliwia prawidłowe wyświetlanie menu po chińsku"

Ja rzadko korzystam z menu po chińsku ;-) , więc nie widzę sensu robienia upgrade. Zakładam, że jeżeli byłyby jakieś ważne zmiany w sofcie, to by je podano, poza tym zamiana 1.04 na 1.04 jakoś do mnie nie przemawia.
    Ja nie za mierzam apgrejdować.
    Canon 30D | obiektyw do KITu | Praktica MTL5 | Zenit 12XP

Początki nałogu

Domyślnie

U mnie tez wszystko chodzi mimo ze mam 1.04 i uprageowac nie zamierzam.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Domyślnie

Koniecznie - nikt nie zadaje sobie trudu pisania nowego oprogramowania bez powodu. Powód musiał być, bo czy Ty ponosił byś koszty napisania nowego softu, gdybyś nie musiał? Widocznie jest taka potrzeba.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

To niestety konieczność. Bez niego moze migawka paść po 500 zdjęciach. W dodatku zdjęcia lepiej wychodzą - aparat sam dobiera odpowiednie kadry. Podobno kompresja lepsza i o 30% więcej zdjęć się na karcie mieści.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    To niestety konieczność. Bez niego moze migawka paść po 500 zdjęciach. W dodatku zdjęcia lepiej wychodzą - aparat sam dobiera odpowiednie kadry. Podobno kompresja lepsza i o 30% więcej zdjęć się na karcie mieści.

Po za tym szumy są znacznie mniejsze i dostępne jest ISO 6400 i 12800.
    Nie mówiąc już o zwiększeniu liczby przewodniej lampy błyskowej z 13 do 25
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Albo po prostu poprawione błędy Prawda, że to proste? Tak się składa, że pracuję w firmie ogólnie rzecz ujmując zajmującej się softem i raczej wiem co piszę. Nikt się nie dotyka komputera jeśli program działa ok. Tylko w przypadku ujawnionych bądź nieujawnionych błądów traci się czas i kasę na poprawki.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

No ja tam nie wiem jak to jest, ale zobacz do wątku o padających migawkach - myśle że jakby ten firmware nie mial zadnego wpływu to by tak nie padały. W dodatku mało osób potrafi poprawnie wgrać przez co się na to nie decyduje - wyniki sondy mówią same za siebie. Straszny badziew wyszedł chyba. No ale podobno firmawre pomaga, więc nie ma sie co zastanawiać nawet. Sonda tu: http://www.canon-board.info/showthread.php?p=155935
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Uprawnienia umieszczania postów