Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Zaawansowany kompakt

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Zaawansowany kompakt

Faktem jest że 1100d to malutka lustrzanka, ale jednak większa od malego kompakta
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Uzależniony

Spore musisz miec kieszenie, zeby takich rozmiarow kompakty tam pchac... . Mi bardziej jakos lezy LX-7 ale ta cholerna klapka z obiektywu - porazka...

Początki nałogu

kupiłem lx7..dzisiaj byłem go przetestować iii....jakoś nie bardzo jestem zadowolony...zdjęcia nie wyglądają najlepiej...tak jakby za mocno wyostrzone i niskiej rozdzielczości...jestem zawiedziony i nie wiem czy go nie oddam..wygladaj troche lepiej od zdjęć wykonanych smartfonem...nie mogę uwierzyć że z tego aparatu wychodzą tak cienkie obrazki....może mam jakąś podróbke ? :P
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Obrazki takie, jakie można dostać z tej matrycy. Lepsze nie będa. Mój Canon s100 daje podobna jakość, choć obiektyw w Lumiksie jest pewnie trochę lepszy, a na pewno jaśniejszy, kosztem krótszego zuma i znaczaco większych rozmiarów i masy. Canona s100 spokojnie można zmieścić w kieszeni spodni.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie bardzo rozumiem,zastanawiasz się jakiś czas,oglądasz sample i jesteś rozczarowany?
    może oglądałeś sample z innego aparatu?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu

gdybym wcześniej nie oglądał sampli to niebyłbym rozczarowany...w internecie widziałem że wychodzą z niego całkiem niezle obrazki...wczoraj robiłem wieczorkiem zdjęcia i po zgraniu na kompa były wg. mnie beznadziejne..bez porównania do tego co widziałem wcześniej w samplach...a najbardziej zastanawia mnie czemu zdjęcia panoramiczne z trybu panoramy mają wagę tylko 700 kb ? i nadają sie tylko do kosza bo jakość jest gorsza niż z telefonu...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    kupiłem lx7..dzisiaj byłem go przetestować iii....jakoś nie bardzo jestem zadowolony...zdjęcia nie wyglądają najlepiej...tak jakby za mocno wyostrzone i niskiej rozdzielczości...jestem zawiedziony i nie wiem czy go nie oddam..wygladaj troche lepiej od zdjęć wykonanych smartfonem...nie mogę uwierzyć że z tego aparatu wychodzą tak cienkie obrazki....może mam jakąś podróbke ? :P
    Powinieneś zostać sprzętowym testerem, ja bym potrzebował kilku miesięcy na poznanie aparatu, a ty oceniłeś go już po jednym wyjściu ;-)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Powinieneś zostać sprzętowym testerem, ja bym potrzebował kilku miesięcy na poznanie aparatu, a ty oceniłeś go już po jednym wyjściu ;-)
    takie głupie uwagi to zostaw dla siebie....skoro widze ze na na iAuto i na manualnych ustawienia przy ustawieniu najwyższej rozdzielczości i najwyższej jakości zdjęć zdjęćia wychodzą bardzo kiepskiej jakośći to znaczy, że coś jest nie tak...skoro Ty potrzebujesz kilka miesięcy, żeby zrobić zdjęcia testowe i ocenić je na kompie to nie ma o czym z Tobą dyskutować

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    zdjęćia wychodzą bardzo kiepskiej jakośći to znaczy, że coś jest nie tak...
    Zgadzam się. Tylko ja wiem że problem nie jest po stronie sprzętowej. A o dyskusję trudno bo nie przedstawiłeś wyników tych testów.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów