Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
SX20IS w zasadzie bardzo dobrze to sie spisuje jedynie przy filmowaniu - mialem go kiedys i odnosilem wrazenie, ze fotki wychodza wiecznie poruszone, mydlane , jakies takie nijakie , nawet przy probach ze statywem. Ostatnio trafil mi sie inny egzemplarz i po przetestowaniu ponownie odnioslem takie wrazenie. Musisz sam znalezc swoje ustawienia, mysle, ze stabilizator w tym aparacie nie jest jakos specjalnie skuteczny przy fotkach - zacznij od prob na krotkich czasach - ok 1/200 sek - ale co z tego wyjdzie, nie wiem. I wazne, zeby dac mu spokojnie zlapac ostrosc i poczekac na jej potwierdzenie.
hmmm, ja mam inne zdanie nt tego modelu. Robię nim zdjęcia od roku, i ja osobiście jestem z niego zadowolona. Fotografuje gł. makro, (z raynoxem), ptaki, przyrodę, bardzo często używam na szybko - dokumentacyjnie na wypadach na Jurę, również sport, np. wyścig kolarski, czyli szybki ruch. Wg mnie ma dobrą stabilizację, nie miałam możliwości porównać go z np. jakimś innym , szybszym, ale ja nie narzekam w nim na szybkość (co jest ważne w ustawieniach na makro, ptaki itp). Szkoda że autor wątku znikł, ale może podgląda wątek? Ja jedynie lekko sobie w nim na stałe podciągnęłam kolory, org (nie pamiętam już teraz, ale chyba troszkę czerwony i zielony). były wg mnie ciutkę za słabe, mdłe. Brakuje mi w nim jedynie lepszego zoomu do ptaków, i myślę teraz nad kupnem sx60