Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: 150-600mm POJEDYNEK Tamron vs Sigma C

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: 150-600mm POJEDYNEK Tamron vs Sigma C

No ja na szczęście nie mam misji, Choć swe opinie wcześniej napisałem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Michał Reinholz Zobacz posta
    „Do myślenia” piszesz ? Czy Twój niegrzeczny i bezsensowny wpis to zemsta za zmuszenie dla tego, bolesnego dla niektórych, procesu ? Posługiwanie się mieszaniną aluzji i zwyczajnych kłamstw to zwyczajne chamstwo. Mało sprawne i lotne choć wyćwiczone w 7014 postach .
    Jeśli na jakiekolwiek zarzuty będziesz dalej reagował tak napastliwie to dalsza Twoja kariera na tym forum będzie bardzo krótka.
    I dla jasności - Tak traktuj to jako ostrzeżenie!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Michał Reinholz Zobacz posta
    „Do myślenia” piszesz ? Czy Twój niegrzeczny i bezsensowny wpis to zemsta za zmuszenie dla tego, bolesnego dla niektórych, procesu ? Posługiwanie się mieszaniną aluzji i zwyczajnych kłamstw to zwyczajne chamstwo. Mało sprawne i lotne choć wyćwiczone w 7014 postach .
    Kiepsko zaczynasz

Fajny teścik. Przegapiłem bo dawno mnie nie było.

Miałem okazję pobawić się w terenie sigmą (TAMRONA posiadam aczkolwiek nie focę ostatnio) kilka miesięcy temu. Przychylam się do konkluzji, która gdzieś tu padła - kupować ten, który lepiej leży w dłoni. Obiektywy prawie jak bliźniaki. Wg mojej oceny na 7D sigma nieco lepsza od krótkiego końca a tamron od długiego ale to są różnice do dyskusji przy piwie a nie pozwalające na jednoznaczne wyłonienie zwycięzcy. AF hmmm ja powiem tak przy pełnym zakresie ostrości Tamron jest szybszy i to na tyle, że czuć to bez mierzenia. Limiter w sigmie w niektórych przypadkach znakomicie nadrabia tą wadę. Przy ustawieniu limitera tak jak w tamronie znów chyba tamron wygrywa. Powyższe różnice są nie duże i nie ma co definitywnie krzyczeć s czy t natomiast o dziwo stabilizacja jest wyraźnie, zauważalnie, jeśli nie o klasę to o pół lepsza. W tych warunkach w jakich wtedy byliśmy (tętno, zmęczenie, pogoda, ilość wypitej cocacoli itp.) Tamronem robiliśmy ostrą fotę na 1/125-1/160 a sigmą na 1/250 to maks. Oczywiście na 600mm. Dla mnie lepszy jest tamron z limiterem od sigmy ;-)
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 31-03-2016 o 23:23
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Witam,
    Jestem co prawda spod żółtej flagi, ale również mam dylemat sigma czy tamron.
    Super porównanie, podziękowania dla Cichego, za to, że mu się chciało.
    Czy użytkownicy powyższych szkieł mogliby się wypowiedzieć, jak jest z zasysaniem kurzu przez szkiełka? Wiem, że przy takich szkłach to norma, że zasysają, pytanie, czy któreś nie zasysa bardziej?

Uzależniony Awatar italy

Mam Sigmę 150-600 mm C. Zobacz w moim wątku zdjęcia , jest też opinia o nim jak i wątku obiektywy -Sigma 150-600 mm C.Tez w tym wątku zawarłem kilka swoich uwag.Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz na prv.Chętnie odpowiem.

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Mam Sigmę 150-600 mm C. Zobacz w moim wątku zdjęcia , jest też opinia o nim jak i wątku obiektywy -Sigma 150-600 mm C.Tez w tym wątku zawarłem kilka swoich uwag.Jeśli masz dodatkowe pytania, pisz na prv.Chętnie odpowiem.
    Dzięki za odpowiedż. Czytam, czytam - sporo tego i fajne fotki. Swoją drogą wybieram się dziś wieczorem do Imperii :-), pooglądać piękne włoskie krajobrazy.

Kilka strzałów oddałem w porze podwieczorku. Takie tam bez przygotowania. Tamron na 600 https://miszak.flog.pl/wpis/11113230/#74682408
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

No to taka luźna uwaga jeszcze.
    Nie deprecjonując żadnego z obiektywów - jednak do sprzedaży wtórnej trafia więcej tamronów niż sigm.

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez rinho Zobacz posta
    No to taka luźna uwaga jeszcze.
    Nie deprecjonując żadnego z obiektywów - jednak do sprzedaży wtórnej trafia więcej tamronów niż sigm.
    Śledzę stronę Juzaphoto i tam od początku tego roku do sprzedaży była wystawiona jedna sigma 150-600 C i poszła w 2 dniu ogłoszenia, natomiast tamrony 150-600 mm już nie liczę .po 20 odpuściłem.Widać jest popyt na tamrony

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów