Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: 150-600mm POJEDYNEK Tamron vs Sigma C

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: 150-600mm POJEDYNEK Tamron vs Sigma C

Fajny teścik. Przegapiłem bo dawno mnie nie było.

Miałem okazję pobawić się w terenie sigmą (TAMRONA posiadam aczkolwiek nie focę ostatnio) kilka miesięcy temu. Przychylam się do konkluzji, która gdzieś tu padła - kupować ten, który lepiej leży w dłoni. Obiektywy prawie jak bliźniaki. Wg mojej oceny na 7D sigma nieco lepsza od krótkiego końca a tamron od długiego ale to są różnice do dyskusji przy piwie a nie pozwalające na jednoznaczne wyłonienie zwycięzcy. AF hmmm ja powiem tak przy pełnym zakresie ostrości Tamron jest szybszy i to na tyle, że czuć to bez mierzenia. Limiter w sigmie w niektórych przypadkach znakomicie nadrabia tą wadę. Przy ustawieniu limitera tak jak w tamronie znów chyba tamron wygrywa. Powyższe różnice są nie duże i nie ma co definitywnie krzyczeć s czy t natomiast o dziwo stabilizacja jest wyraźnie, zauważalnie, jeśli nie o klasę to o pół lepsza. W tych warunkach w jakich wtedy byliśmy (tętno, zmęczenie, pogoda, ilość wypitej cocacoli itp.) Tamronem robiliśmy ostrą fotę na 1/125-1/160 a sigmą na 1/250 to maks. Oczywiście na 600mm. Dla mnie lepszy jest tamron z limiterem od sigmy ;-)
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 31-03-2016 o 23:23
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uprawnienia umieszczania postów