jak pogoda dopisze grzechem będzie siedzieć w domu, macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
( ważne aby browar był blisko :-D)
mam na myśli nasz kraj..
pozdrawiam
jak pogoda dopisze grzechem będzie siedzieć w domu, macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
( ważne aby browar był blisko :-D)
mam na myśli nasz kraj..
pozdrawiam
Heniek
Mój plan na majówkę, niesprawdzone, nie wiem jak z rodzinką, ale do pstrykania jak najbardziej:Zamieszczone przez heniek
http://www.kielce.pl/album/thumbnails.php?album=5
witam! ... pytanie dotyczylo naszego kraju ale ja planuje wyjazd do Budapesztu ... był może ktoś z formu z aparatem i może polecić ciekawe miejsca? pozdrawiam
Nie będę jakoś szczególnie oryginalnaBukowina Tatrzańska i Tatry, jak co roku
Polecać nie trzeba
![]()
Zamieszczone przez pletwal
Nie bylem (tzn bylem ale przelotem i przejazdem - zwiedzilem lotnisko wieczorem i dworzec kolejowy za dnia i jeszcze ze dwa razy tylko samochodem przelatywalismy, i to bylo 8 lat temu = nie mialem aparatu), ale na billboardach w stolicy widzialem takie www:
http://www.wegry.info.pl/
A ja dlugi weekend spedze zapewne w pracy tlukac nadgodzinki![]()
W zeszłym roku spędziłem 5 dni w Budapeszcie - suuuper! Piękne miasto, czuje się zarówno ducha cesarstwa Austro Węgier, wpływów bałkańskich, tureckich, niemieckich ale i energię i dynamikę ludzi... Lubią tam nas - Polaków i życzliwie reagują na nasz język.. Mnóstwo tematów do fotografowania.. Ja najlepsze zdjęcia zrobiłem w dzielnicy uniwersyteckiej - tochę zaniedbanej, trochę na uboczu.. W ogóle lepszy jest Peszt, Buda taka trochę plastikowa.. Świetne metro (nie wolno fotografować, ale jakoś sobie radziłem :-) w ogóle nie warto po mieście poruszać się autem..
Nie pamętam w jakiej dzielnicy jest polska ambasada - ale też warto się tam wybrać.. XiX willowa zabudowa, małe parki, dużo zieleni..
Unikałem miejsc uczęszczanych przez turystów, lubię takie lokalne klimaty. Jest bezpiecznie, ludzie życzliwie i z uśmiechem reaguja na aparat, miasto świetnie zwiedza się piechotą...
Aha - starsi ludzie mówią po niemiecku, młodzi znaja angielski lepiej niz Polacy...
Świetna kuchnia, dobre kluby muzyczne. Niestety nie jest tanio. Ceny jak w Wiedniu... Praga i Berlin są tańsze.
Pozdrawiam
al
Kielce blisko, rzut beretem..
może i to dobry pomysł..
Heniek
ja jade do Lwowa, może ktoś się wypowie na temat tego miasta
Polecam, bardzo Ciekawe i ładne miasto. Warto zobaczyć.Zamieszczone przez mganko
No prosze "Ziomal" na CBZamieszczone przez mganko
![]()