Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: gdzie na długi majowy weekend?

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mganko
    ja jade do Lwowa, może ktoś się wypowie na temat tego miasta
    No prosze "Ziomal" na CB
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W zeszłym roku spędziłem 5 dni w Budapeszcie - suuuper! Piękne miasto, czuje się zarówno ducha cesarstwa Austro Węgier, wpływów bałkańskich, tureckich, niemieckich ale i energię i dynamikę ludzi... Lubią tam nas - Polaków i życzliwie reagują na nasz język.. Mnóstwo tematów do fotografowania.. Ja najlepsze zdjęcia zrobiłem w dzielnicy uniwersyteckiej - tochę zaniedbanej, trochę na uboczu.. W ogóle lepszy jest Peszt, Buda taka trochę plastikowa.. Świetne metro (nie wolno fotografować, ale jakoś sobie radziłem :-) w ogóle nie warto po mieście poruszać się autem..
    Nie pamętam w jakiej dzielnicy jest polska ambasada - ale też warto się tam wybrać.. XiX willowa zabudowa, małe parki, dużo zieleni..
    Unikałem miejsc uczęszczanych przez turystów, lubię takie lokalne klimaty. Jest bezpiecznie, ludzie życzliwie i z uśmiechem reaguja na aparat, miasto świetnie zwiedza się piechotą...
    Aha - starsi ludzie mówią po niemiecku, młodzi znaja angielski lepiej niz Polacy...
    Świetna kuchnia, dobre kluby muzyczne. Niestety nie jest tanio. Ceny jak w Wiedniu... Praga i Berlin są tańsze.
    Pozdrawiam
    al

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
    Ale nie zapominajcie ze o "rzut kamieniem" sa jeszcze Pienieny (Splyw Dunajcem, Zalew Czorsztyński, Czerwony Klasztor na Słowacji), Gorce (tez jest pieknie a duzo mniej turystów), Babia Góra (min. Orawski Park Etnograficzny). Ja pracuje 2 maja (urlop mam tydzien pozniej) i w dlugi wekeend wybieram sie własnie na Babia Góre.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
    W Tatry jeździłem regularnie od najmłodzych lat i parę lat temu zrobiłem błąd i pojechałem w majowy weekend - tylu ludzi co tam było wtedy nie widziałem nigdy w wakacje... Porażka do kwadratu... Jedyny sensowny czas żeby jechać w Tatry to chyba wrzesień...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna Awatar Milosz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja ze znajomymi wybieram sie pofotkoac do krakowa na dlugi weekend
    camera obscura :rolleyes: i Zeiss Ikon Taxona :cool:

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Budapeszt zdecydowanie warto odwiedzic. Przepiekne miasto, a wlasciwie dwa miasta, inne w dzien, calkowicie inne w nocy. Przepieknie oswietlone mosty. Polecam wizyte w parlamencie, czy goracych zrodlach niedaleko Heroes Ter. Ja bylem przez 10 dni na sylwestra 2004/2005, wrzuce jutro kilka fotek.

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Routlaw, czyżbyś też tam się wybierał?

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted
    Ale nie zapominajcie ze o "rzut kamieniem" sa jeszcze Pienieny (Splyw Dunajcem, Zalew Czorsztyński, Czerwony Klasztor na Słowacji), Gorce (tez jest pieknie a duzo mniej turystów), Babia Góra (min. Orawski Park Etnograficzny). Ja pracuje 2 maja (urlop mam tydzien pozniej) i w dlugi wekeend wybieram sie własnie na Babia Góre.
    Nie zapominam!!!
    Ja kocham te okolice!!!
    Tylko te tłumy.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mganko
    Routlaw, czyżbyś też tam się wybierał?
    No nie ja do kotliny kłodzkiej się wybieram ale teraz odkryłem że jest ktoś na forum kto mieszka blisko(nielicząc Arkana). PS Fajne masz portrety w galeri, zazdroszcze
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów