Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Belomo A 8/3.5 fish eye M42

Domyślnie Belomo A 8/3.5 fish eye M42

Jeśli ktoś miał ,ma , wie czy warto kupić takie szkło byłabym wdzięczna za informację. Sprawdziłam w magicznej wyszukiwarce na forum wyświetliło 0 wyników na wujku google nie znalazłam nic w ojczystym języku. Znalazłam przy okazji sprawdzania obiektywów na M42 na allegro. Wiem, że to firma z Białorusi. Jeśli temat gdzieś był jednak omawiany przy okazji innego wątku będzie mi miło za namiar.
    "Wewnątrz każdego starego człowieka tkwi młody człowiek i dziwi się, co się stało." T. Pratchett

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Belomo A 8/3.5 fish eye M42

Najprawdopodobniej chodzi o Peleng 8 mm. Belomo to jest nazwa producenta, światło i oznaczenie 8A zgadzają się Peleng lens - Wikipedia, the free encyclopedia
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Belomo A 8/3.5 fish eye M42

tak to peleng 8 mm fisheye - dosyc popularny obiektyw.
    cos jak samyang- podobna jakosc odwzorowania ( moze ze wskazaniem na peleng), podobne slabosci , minimalnie szerszy kat widzenia, kryje wieksze pole , mozna uzyc do FF jako kolowy . samyang na FF , nie kryje calej klatki , obraz nie jest kolowy lecz takie przyciete kolo.

przykladowo jest tutaj :

http://www.ebay.com/itm/Fisheye-Pele...-/271825774832

Uprawnienia umieszczania postów