YN-600EX-RT i YN-E3-RT z 5dmk3 działa bez problemu.
Nie widzę powodu aby z 7d mk2 miało nie działać.
YN-600EX-RT i YN-E3-RT z 5dmk3 działa bez problemu.
Nie widzę powodu aby z 7d mk2 miało nie działać.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Mam pytanko: skąd zamawialiscie swoje lampy i transmittery? Może ktoś coś polecić? Jakieś Chińskie stronki?
Z góry dziękuję
--- Kolejny post ---
Mam pytanko: skąd zamawialiscie swoje lampy i transmittery? Może ktoś coś polecić? Jakieś Chińskie stronki?
Z góry dziękuję
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
--- Kolejny post ---
Z góry dziękuję za info
Zakupilem w ostatnim czasie trzy sztuki Yongnuo 600ex-rt i totalnie wyleczylo mnie to z zamiarow kupowania chinszczyzny w przyszlosci. W pierwszej, ktora kupilem po dwoch tygodniach zepsul sie manualny zoom. W drugiej zepsul sie w dniu zakupu, ale tak na amen, krecil caly czas palnikiem z okrutnym dzwiekiem. Trzecia w pierwszym dniu uzywania zaczela ciagle wywalac alert przegrzania i wylaczala sie zaraz po wlaczeniu, zaczelo sie to dziac po ok. 5 zdjeciach na 1/128 mocy. Wszystkie lampy kupione w Eltecu w Warszawie.
Co do Yongnuo ogolnie. Mialem wczesniej trzy lamy 560, 568 i jakas jedną z nizszych serii. Tylko ta ostatnia przezyla gwarancje i dopiero wtedy nawalila.
Skasowali mi ;(
Testuję właśnie nową YN-600EX-R i zauważyłam dziwną rzecz aparat w trybie TV czas 1/500 lampa HSS jest ok, lecz jak wyłączę lampę body ustawia czas synchronizacji błysku 1/200 raczej nie powinno tak być bo EX580 działa poprawnie, aparat nie wydłuża czasu.
też tak macie z tymi YN ?
Odkopię...
A czy np. można jakoś ten nadajnik połączyć kablem z body ? By na stopce była nadal lampa systemowa sterowana z aparatu - a pozostałe odpalane tym wyzwalaczem ?
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
co do grzania się to zrobiłem kiedyś krótki test mojej lampy - jest w tym dziale.
Parę fotek: http://biodar.flog.pl/
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Aha, bo posiadam dwie 430ex II Canona z czego jedna padła... Została mi tylko jedna i jakieś taniochy dwa manualne YongNuo 460II... Błyskałem sobie nimi na weselach, lecz wkurzało mnie częste podchodzenie i zmiany nastaw tych manuali.
Stwierdziłem że posprzedaje to wszystko, dołożę, i kupie 3szt. YN600EX-RT ... Czyli jak będą ją miał na body, będę mógł zmieniać nastawy pozostały lamp nie podchodząc do nich ? A czy może jest jakaś tańsza lampa od YN która również działa w tym systemie rt ? Czyli główna na body YN 600EX-RT + jakieś tańsze które się dogadają ?
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*