Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Zakup lamp - YN-600EX-RT & YN-E3-RT

Domyślnie Odp: Zakup lamp - YN-600EX-RT & YN-E3-RT

Dzięki ogromnie za odpowiedź w obu wątkach - uspokoiłeś moje obawy Będę więc przymierzać się do zakupu 2 lamp oraz kontrolera. Być może faktycznie zostawię sobie 580EXII do pracy na lampie oraz być może po dokupieniu odbiornika do tej lampy będę ją stosować np. do oświetlania tła jako trzecią lampę w zestawie.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Na razie tylko 1 ślub na na YN-E3-RT i 2x YN 600 EX-RT i nie zauważyłem żadnych problemów. Fakt, że bardzo mało błyskam, ale ogólnie wygoda pracy jest znakomita.
    Wcześniej miałem pixel kingi. Zobaczę na plenerze jak sie to sprawdzi.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Fristajlor.
    Pamiętaj aby po zakupie zrobić uaktualnienie firmware lamp. Obecnie sprzedawane lampy miewają oprogramowanie nie pasujące do obecnych YN-E3-RT. Daje to rezultaty o jakich mówił sprzedawca. Dodatkowo firmware sprzedawanych YN-E3-RT bywa nowsze niż to udostępnione na stronie YN. Trzeba być czujnym.
    Wczoraj robiłem zdjęcia pszczół, uli i bartnika. Nalatałem się nieźle. Lampy na statywach lub bio-statywach. Co chwila przestawiane.
    Robiłem w trybie ETTL i w Manual. większość w trybie HSS. Te pszczoły są bardziej ruchliwe niż młodzi na ślubie i trochę mniejsze... Bartnik za to nieruchawy .
    Miałem zestaw YN E3 + 2x YN600. Z pracy z zestawem YN jestem bardzo zadowolony. Nawigacja w menu YN-E3 tak jak pisał Pawela77 wymaga trochę przyzwyczajenia. Ale za tą cenę można się trochę nagiąć... Pozdro.

Uzależniony

A powiedzcie mi czy w trybie Gr (grupy) możecie wyzwalać błyski na 2 kurtynę ? U mnie wszystko działa pięknie ale tej funkcji nie mam w tym grupowym ustawieniu. Aparat to 6d

W trybie Gr nie ma możliwości wyzwalania na drugą kurtynę. Oryginalny Canon w ogóle nie ma możliwości wyzwalania na drugą kurtynę.

Witam. Mam takie pytanie podpinajac się do tego wątku. Zakupilem YN-RT (transmiter) i lampe Yn600-RT. Do tego wszystkiego mam starsza Yn568EX II Istnieje jakis odbiornik do 568ex II ktory wspolpracowal by z nadajnikiem RT ??

Poszukaj YNE3-RX, to chyba powinno byc rozwiazanie w Twojej sytuacji. Kosztuje około 50$ na ebay/aliexpress.

Wysłane za pomocą Tapatalk

sprzedawca sie zna najlepieji doradzi

Dopiero zaczyna

Hej, kupiłem niedawno taką lampę na aliexpress. Czy poratowałby mnie ktoś polską instrukcją obsługi ?

Miasto
    Piaseczno

Odgrzewam nieco temat.

Poszukuję informacji o współpracy YN-600EX-RT i YN-E3-RT z 5dmk3 i 7dmk2. Gdzieś po internecie hulała lista puszek z którymi zestaw w pełni współpracuje, ale średnio mogę ją zlokalizować. Może ktoś podzielić się wrażeniami, szczególnie ze współpracy z 7 dmk2? - Działa/współpracuje, ale nie w pełni/nie działa?

Pytam, bo przymierzam się do zakupu lampy+transmitera, a kiedyś, w odległej przyszłości do zmiany body. Obecnie pracuję na Canonie 60D.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów