trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Kiedyś to w plecaku zenit, praktica,obiektywy minimum dwa, butelka wina,śpiwor- nie 300 gr,konserwy,chleb.I szło się kilometrami po szlakach w dobrym towarzystwie.I nikt nie narzekał że aparat waży, ważne ze były potem zdjęcia z udanych wakacji.Chcesz mieć szybkie zdjęcia po 1 strzale -weź małpkę.Chcesz pobawić się przy okazji fotografią -weź lustrzankę, a to że waży...........Ja ze sobą na wyprawy w góry biorę plecak ważący ok 30 kg, czasami małpkę, czasami coś większego.I nie mam problemu z różnicą wagi 300 g na obiektywie.
Zgadzam się. Mój trafia w punkt, stabilizacji nie używam. Cała ostatnia produkcja w mojej galerii pochodzi z tego szkła.
Sie rozwinął temat
Coś poszukam z wymienionych tutaj przez Was obiektywów
Uniwersalny w sensie:wypad do zwiedzania jakiegoś miasta we dwoje albo ze znajomymi ,żeby mieć jakąś pamiątkę, a nie do artystycznych zdjęca jak bym sie wybierał w góry to na pewno brał bym cały komplet obiektywów
bo zoom i kit sie może przydać
Pomiędzy tymi dwoma obiektywami kto wygrywa?:
Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM
Tamron 18-200 mm 3.5-6.3 XR Di II
?
Ostatnio edytowane przez death ; 14-04-2015 o 12:50
Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
A dlaczego?
Jakie wady i zalety, różnice?