Hey M.Studio i jak Twoja Fotobudka cos juz działasz?
Hey M.Studio i jak Twoja Fotobudka cos juz działasz?
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
Witam
Ktoś orientuje się czy fotobudka do zastosowań komercyjnych, jako sprzęt do wykonywania usług fotograficznych, która wymaga podłączenia ~230V musi mieć certyfikaty elektryczne ?
Mam na oku taką jedną, ale to takie proste DIY.
sam ostatnio szukałem info jak zrobić taką budke bo miałem kilka zapytań na następny rok o coś takiego a jak widze ile kosztuje gotowa to z fotela zjeżdżam. Może ktoś coś podpowie jeszcze to będę działał mam drukarke sublimacują i 350d nie mam tylko tabletu i dokładnego planu![]()
L
Zamiast "komputer" wstaw "fotobudka".
Źródło: https://uokik.gov.pl/faq2.php#faq434Komputer składany z gotowych części (nawet jeżeli zostały one poddane procedurom oceny zgodności z wymaganiami odpowiednich dyrektyw i oznaczone znakiem CE) traktuje się jak nowy wyrób. W związku z tym, osobę montującą taki komputer uznaje się za producenta, nawet jeżeli używa gotowych komponentów, które znajdują się w handlu detalicznym lub hurtowym. Dlatego też spoczywają na niej wszystkie obowiązki producenta. Jest ona odpowiedzialna za zapewnienie zgodności zmontowanego komputera z zasadniczymi wymaganiami odpowiednich dyrektyw, wystawienie deklaracji zgodności i umieszczenie na obudowie oznakowania CE.
Więcej informacji: https://uokik.gov.pl/znak_ce.php
Ten człowiek postarał się o odpowiedni "papier na podkładkę" i ma święty spokój z ewentualnymi kontrolami czy w razie czyjegoś głupiego żartu (gdyby budka miała stać przez dłuższy okres czasu w jakimś miejscu publicznym).
mkamelg, dzięki, tego szukałem.
Marv84, tabletem powiążesz body i drukarkę ?
pawlack drukarka tak i to bez kabla a body skoro na PC działa z kabla to i na tablet chyba powinno... Nie próbowałem dopiero szukam info.
L
pawlack, tabletem powiążesz, body na kabel z przejściówką, a drukarkę przez wifi. Jest też soft na androida.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Jak sie nazywa ten soft na androida ?
Czy ktoś za Was mógł by polecić jakiś kompakt pod budkę? Mam 1200D ale faktycznie czuje że kompakcik z 24mm na szerokim i stopką żeby podpiąć jakaś lampkę np 90EX był by lepszy pod tym względem.