Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Wybór między jasnością , stabilizacją i ceną...

Mieszany widok

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: Wybór między jasnością , stabilizacją i ceną...

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    C35/2 IS ma wg mnie cenę adekwatną do użyteczności ( w skali cenowej Canona). Skojarzenie ogniskowej 35 mm z f/2 daje szansę na względnie estetyczny bokeh.
    Jest szybki i ostry. Jest użyteczny na APSC i FF. Ma IS co częśc osób obsesyjnie wskazuje jako wadę - wolno im.
    Witam
    Bardzo dziękuję ...o takie wypowiedzi mi chodziło , konkretne i na temat.

Miałem , jeszcze coś napisać na temat zmiany body , ale chyba zrezygnuję bo znowu rozpętam jakąś dziwną dyskusję.
    Jedno wiem że mimo iż aparat ma 5 lat nie uważam go za przeżytek i jeszcze długo mi posłuży.
    Ci którzy tak zmieniają co model nowy wyjdzie .....to niech tak robią i tyle .
    Acha ...obiektywy, fakt wolniej ale też się starzeją i też podlegają wymianie .
    pozdrawiam Wojtek

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No i szereg pytań.

Skoro :
    - ogniskowa nie ma znaczenia to czemu sprzedajesz najjaśniejszy obiektyw ?
    - szkrab ma być ostro w pomieszczeniach (jako podstawowe wymaganie) to czemu walczysz o IS ?
    - ..................... ?
    Kolega jan pawlak pisze aby pisać ze zrozumieniem i tak czytać a co sam robi..............
    odpowiadam może teraz będzie zrozumiane..
    ogniskowa nie ma znaczenia bo zarówno 24 jak i 35 mm mi odpowiada więc na temat ogniskowej nie chcę dyskutować
    sprzedaję najjaśniejszy obiektyw bo jego AF w żaden sposób nie chce się dogadać z moim body ( trafienie AF to loteria i szkoda straconych ujęć)
    Aby uprzedzić z innym obiektywami które mam nie ma tego problemu i jest OK.
    nie walczę o IS tylko pytam czy warto za nie tyle grosza zapłacić

To były proste pytania i oczekiwałem prostych odpowiedzi a nie porad.
    Wnioski mam zamiar sam wyciągnąć czy to tak trudno zrozumieć.
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 09-04-2015 o 21:04
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wybór między jasnością , stabilizacją i ceną...

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    Witam
    sprzedaję najjaśniejszy obiektyw bo jego AF w żaden sposób nie chce się dogadać z moim body ( trafienie AF to loteria i szkoda straconych ujęć)
    Aby uprzedzić z innym obiektywami które mam nie ma tego problemu i jest OK.
    nie walczę o IS tylko pytam czy warto za nie tyle grosza zapłacić

To były proste pytania i oczekiwałem prostych odpowiedzi a nie porad.
    Wnioski mam zamiar sam wyciągnąć czy to tak trudno zrozumieć.
    obiektyw nie trafia , bo masz niedostrojony AF.
    obiektyw wykonuje tylko to co mu kaze puszka.
    Zalozylbym sie o beczke sadla z wieloryba , ze wina po stronie operatora ( ze nie dostroil).
    Trzeba pamietac , ze sprzet ma pewne ograniczenia - nalezy je poznac by przewidziec kiedy nie gwarantuje prawidlowego wyniku.

pytanie czy warto ? jest pytaniem zle postawionym.

oczywiscie ze nie warto , bo jesli nie zarabiasz obiektywem to natychmiast po zakupie traci na wartosci - z czasem coraz wiecej.
    Nie warto wydawac pieniedzy na sprzet foto bo sie traci na wartosci - taka bylaby odpowiedz.

inne pytanie byloby istotne - czy IS jest przydatny?

jest przydatny i to bardzo.
    w zlych warunkach oswietleniowych nie moglbys zrobic zdjec nieporuszonych z reki bez is , lub musialbys stosowac statyw. Albo tez stosowac bardzo jasny czyli b drogi obiektyw, jezeli takowy w ogole jest produkowany.

Pozwala na stosowanie z reki czasow o 2 , 3, 4 stopnie dluzszych , przy takim samym poruszeniu jak bez IS.
    W dobrych warunkach oswietleniowych IS nie jest potrzebny.

Uprawnienia umieszczania postów