Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Wybór między jasnością , stabilizacją i ceną...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wybór między jasnością , stabilizacją i ceną...

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    No i co z tego? Autor wątku wyraźnie napisał kogo i w jakich warunkach chce fotografować. Więc stabilizacja, dla tych zdjęć będzie mało przydatna. Nie trzeba chyba pisać jakie czasy sa potrzebne do "względnego zamrożenia" ruchu. W sumie statyw daje mi więcej przewagi niż najlepsza stabilizacja :-). Na cropie różnica w GO pomiędzy 1.4 a 2.0 to 4 cm ( dwumetrowa odległość), więc jak dla mnie pomijalna. Autor pytał o własne doświadczenia - dla mnie światło ( przerabiałem dwoje szkrabów i ich hobby - turnieje taneczne ).
    Pozdrawiam
    mozesz pokazac swoje portfolio ?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Ja jestem kiepskim fotografem, same gnioty, uwierz mi :-) Czyżby chcąc udzielać się na forum, argumentem muszą być własne zdjęcia?
    Wątek służy autorowi do podjęcia decyzji, a do prezentacji własnych dokonań jest inny dział. Autor prosił o własne spostrzeżenia, nie o fotografie.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Nie trzeba chyba pisać jakie czasy sa potrzebne do "względnego zamrożenia" ruchu.
    Bechemot, czego nie zrozumiałeś? Co ma do tego portfolio?

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Portfolio może pokazać, czy ktoś pisze to co usłyszał/przeczytał gdzieś/kiedyś, czy faktycznie robi zdjęcia i zna się na rzeczy:-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Autor wątku wyraźnie napisał kogo i w jakich warunkach chce fotografować. Więc stabilizacja, dla tych zdjęć będzie mało przydatna.
    Z czym się nie zgadzacie? Co wam da stabilizacja przy zdjęciach ruszającego się dziecka?

Przykłady dla ruszającego się dziecka (załóżmy, że nie biega):
    - wychodzi czas 1/100 lub coś koło tego. Robisz zdjęcie i powinno być nieporuszone. Stabilizacja zbędna.
    - ściemnia się i czas wychodzi 1/20 przykładowo a nie chcesz/nie możesz podbić iso. Dziecko rusza się. Co da w takim wypadku stabilizacja?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Ja nie mam własnego portfolio, zdjęcia robię dla SIEBIE, dla rodziny, znajomych, przyjaciół i klientów ( tych nie mogę pokazać, bo nie mam zgody). Skoro wywołaliście mnie do tablicy, do sobie przypomniałem, że jedyne moje zdjęcia jakie są w sieci to te z konkursu Photo Day 13.0 z 2011 r. z lotniska w Balicach ( papierowe wersje wiszą w terminalu). Wprawdzie to nie ta kategoria, ale proszę bardzo. Aha, na allegro pod moim nickiem jest zdjęcie z tańców - stabilizacja nic by mi tam nie dała.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Idz do sklepu, sprawdz ktore szklo Ci pasuje i po sprawie. Ja zawsze biore najlepsze na jakie mnie stac.

Uzależniony Awatar RTSiak

Pokaż bechamotowi portfolio to wywnioskuje z niego nawet co jesz na śniadanie...a już na pewno będzie wiedział czy coś wiesz/umiesz czy nie z mojego wydedukował w skrócie ze jestem leszczem albo coś w tych okolicach... Z tą sigmą 35/1.4 mówiłem na poważnie, jeśli nie pali Ci sie jakoś strasznie to może warto poodkładać jeszcze chwile i ją kupić? Przy dobrych wiatrach jak trafisz to i za 2300 można nawet z gw dostać w idealnym stanie.

Tak przy okazji chciałem się podłączyć z pytaniem - czy ktoś ma porównanie 35/2 (starego) z nowym z IS? wersja z IS optycznie wypada dużo lepiej?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    , ale tez tylko i wylacznie z wlasna puszka w dloni i nie przejmowac sie tym, ze pierwsze 5 sztuk z danego modelu byly niecelne - moze sie okazac, ze ten szosty to demon ostrosci - i tak bywa ze wszystkimi producentami ( z tym, ze chyba najczesciej z Canonem). A jak nie, to moze ktoras Sigma A,C albo S i dock?
    Dobra rada - jak już przewalisz w sklepach tuziny niecelnych czy nieostrych Canonów, bo tak zwykle jest z Canonami, i cierpliwość Ci sie wyczerpie powiedz sobie w końcu basta! i kup Sigmę.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Witam
    Zrobiło się bardzo ciekawie i jak zwykle wychodzi szydło z worka ...
    Część z piszących nawet nie rzuciła okiem na pierwsze wpisy , o moich nie wspominając.
    Ale ja czekam dalej cierpliwie, muszę mieć materiał , do podjęcia decyzji ,a podejmę ją tak czy siak.
    Szczególnie dziękuję koledze poszukiwacz2006 za to że przeczytał moje wpisy i odniósł się do nich tak jak sobie wyobrażałem( gratuluję spokoju i trafnej riposty)
    Proszę tylko zanim coś napiszecie to najpierw poczytajcie , bo rady które sam napisałem nie są mi potrzebne...
    ps. albo zakończymy ten wątek jeśli temat wyczerpany
    pozdrawiam i mimo wszystko jeszcze poczekam na jakieś zdanie o "naleśniku " mimo że wątek o nim już jest na forum
    cześć Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów