A co do Pentaxa. No tutaj ze szkłami to jest jazda ;-( I to powszechnie znana wada tego systemu :-/ poza fajną FA 50 mm 1,4 za około 1000zł używka to następne fajne stałki zaczynają się od 3000 :-( A co do zoomów to bym miał tylko do wyboru nówki tamron,sigma 17-50 i 70-200 f 2,8. Co by mi dało lekko ponad 4000 zł. ( pozostałe 2 - 2,5 tyś mam w posiadanym obecnie K5IIs). Tak więc wydaję kupę kasy na szkła a rezultaty no szału nie robią. I wiem wiem. Suwaczki, suwaczki, suwaczki. Ale prawda jest taka, że jak oglądam zdjęcia ślubniaków Pentaksjan, którzy długo siedzą w temacie, wiec suwaczki mają w 1 palcu opanowane to...i tak mi się rezultaty nie podobaja :-( Kurcze zapodałbym Wam tutaj link do takiego fotografa, który no w sumie robi fajne zdjęcia pentaxem K5 IIs nawet. Ale są po prostu szaro-blado-bure i nijakie kolorystycznie i to widzę u większości ślubniaków z Pentaxa. Ale nie mam sumienia podawać tutaj strony tego fotografa i robić mu złej reklamy. Tak więc nie widzę sensu wydawania dużej kasy i cały czas gonić za czymś co w Canonie mam w zasadzie prosto z puszki. No i bądźmy szczerzy. Myślę o ślubach ?? I tak mnie czeka FF i tak mnie czeka wcześniej czy później jeśli chcę do tematu podejśc poważnie i kiedyś na tym lepiej zarabiać.

--- Kolejny post ---

Szwayko ? Wszystkie zdjęcia na Twojej stronie są 5D mk I robione ? bo ja w zasadzie już na 5DmkI jestem zdecydowany. Tak z ciekawości pytam bo jednak zamiłowanie do krajobrazu zostaje, a widzę tam kilka fajnych zdjęć zrobionych w ciekawych miejscach, tak więc jestem ciekawy zachowania 5D I w krajobrazie także :-)