Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 228

Wątek: Canon 5D Classic do ślubów w 2015r ???

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Odp: Canon 5D Classic do ślubów w 2015r ???

Jeśli chodzi o karty CF to osobiście nr 1 jest Lexar, następnie SanDisk. Ostatnio nawet kupiłem do mojego 5c 8GB SanDisk Ultra 50MB/s.

Karty 16GB - podobno będą działać, ale trzeba pamiętać o formatowaniu ich na komputerze - a nie w aparacie.
    Nie chciałem ryzykować (bo podobno bywają problemy z 16GB), a tych nie chce uświadczyć na ślubie - dlatego wybór padł na kolejną 8GB.

A co do akumulatorów - 2 zamienniki (bodajże Delta), które kupiłem 2 lata temu już ledwo zipią - w przyszłym tygodniu zamawiam 2 aku Duracell właśnie do 5c.
    Za dwa tygodnie mogę dać znać jak się sprawują w warunkach ślubnych.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Greg S Zobacz posta
    Jeśli chodzi o karty CF to osobiście nr 1 jest Lexar, następnie SanDisk. Ostatnio nawet kupiłem do mojego 5c 8GB SanDisk Ultra 50MB/s.

Karty 16GB - podobno będą działać, ale trzeba pamiętać o formatowaniu ich na komputerze - a nie w aparacie.
    Nie chciałem ryzykować (bo podobno bywają problemy z 16GB), a tych nie chce uświadczyć na ślubie - dlatego wybór padł na kolejną 8GB.

A co do akumulatorów - 2 zamienniki (bodajże Delta), które kupiłem 2 lata temu już ledwo zipią - w przyszłym tygodniu zamawiam 2 aku Duracell właśnie do 5c.
    Za dwa tygodnie mogę dać znać jak się sprawują w warunkach ślubnych.
    chyba najnowszy firmware pozwala na karty 16 a może i 32gb i można formatować w aparacie
    a o akumulator duracell daj znac, bo się zastanawiałem ale mało info o nich znalazłem
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Bez problemu 5Dc obsługuje 16gigowe karty. Co do akumulatorów, mam 2 oryginały, 2xHame oraz ostatnio zakupiłem Whitenergy 2 sztuki. Wiadomo, że nie trzymają tak jak oryginał ale zapłaciłem za nie 90 zł
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Mam 2x hahnel w gripie i od ponad pól roku ich nie ładowałem;P a pewnie z 1500 klatek natrzaskałem na tym ładowaniu. Używam 8GB bo jest to po prostu wystarczające. A druga rzecz nawet w miarę szybkie karty są w śmiesznych cenach

AD 2015, z całym szacunkiem dla miłośników i posiadaczy C5D markI, kocham starą, tradycyjną analogową fotografie, ale polecanie starej cyfrowej puszki komuś, kto chyba myśli o zarabianiu na fotografii, to zły pomysł. Poza tym coraz trudniej kupić zadbany egzemplarz. Proponuję poradę: kup dwie, bo nie znasz dnia ani godziny.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    AD 2015, z całym szacunkiem dla miłośników i posiadaczy C5D markI, kocham starą, tradycyjną analogową fotografie, ale polecanie starej cyfrowej puszki komuś, kto chyba myśli o zarabianiu na fotografii, to zły pomysł. Poza tym coraz trudniej kupić zadbany egzemplarz. Proponuję poradę: kup dwie, bo nie znasz dnia ani godziny.
    Masz rację, podpisuję się pod tym. Tzn. pod tym ostatnim zdaniem, że ktoś, kto robi zarobkowo "niepowtarzalne" zdjęcia powinien mieć backup. I w tym kontekście 2x 5d "classic" może być o wiele lepszym pomysłem, niż 1x 5d mk II (lub 1x - używane - 6d).

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Masz rację, podpisuję się pod tym. Tzn. pod tym ostatnim zdaniem, że ktoś, kto robi zarobkowo "niepowtarzalne" zdjęcia powinien mieć backup. I w tym kontekście 2x 5d "classic" może być o wiele lepszym pomysłem, niż 1x 5d mk II (lub 1x - używane - 6d).
    Najlepszy pakiet to 5mk3 i 5dC jako druga puszka. Sam używam leciwej 5dC jako drugie body. I pewnie nie raz mnie jeszcze zaskoczy

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez cubbus Zobacz posta
    Najlepszy pakiet to 5mk3 i 5dC jako druga puszka. Sam używam leciwej 5dC jako drugie body. I pewnie nie raz mnie jeszcze zaskoczy
    Mam tak samo :-)
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

5D jest sprzetem z ktorym bez wstydu mozna zaczac dzialac w branzy. Jak interes sie rozkreci przyjdzie czas na zakupy. Generowanie kosztow na samym poczatku dzialalnosci to zly pomysl.

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    5D jest sprzetem z ktorym bez wstydu mozna zaczac dzialac w branzy. Jak interes sie rozkreci przyjdzie czas na zakupy. Generowanie kosztow na samym poczatku dzialalnosci to zly pomysl.
    To nie generowanie kosztów, a szacunek do klienta. Nie wyobrażam sobie robienia jakiegoś niepowtarzalnego wydarzenia jedną starą cyfrową puszką niewiadomego pochodzenia.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów