Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Jeszcze jedno pytanie. Jeśli migawka była wymieniona to czy jestem w stanie to jakoś sprawdzić?
Jadę oglądać dwa egzemplarze, oba niecałe 20k przebiegu - potwierdzony na Żytniej, obaj panwie zarzekają się, że to pierwsza migawka, oczywiście nie mam powodów by nie wierzyć no ale kwestia ograniczonego zaufania.
Tak więc pytanie - czy da się to w jakiś sposób zweryfikować?
I generalnie czy da się sprawdzić historię serwisową po sn - czy, ile razy i w jakim celu aparat był w serwisie?
Licznik nie jest zerowany po wymianie migawki, zresztą po stanie body widać jaki ma przebieg, paktycznie nie ma opcji zeby aparat z przebiegiem 100tyś wygladał jak ten z 10tys. Może poza jedynkami bo one inaczej się starzeją. 5d z niskim przebiegiem powinien mieć matowy lakier, jeśli jest wyświecony to raczej pewne że nie był "backupem" i nie musi być wcale poobijany czy porysowany.
Witam, czy,moglby ktos podrzucic linka do zdjec zrobionych 5d1 w kosciele i na sali na iso 1600 bez lamy i doswietlone lampa. Dzieki.
Coś mi się kojarzy jak rozmawiałem z którymś z serwisantów na żytniej że po wymianie migawki licznik idzie od zera.
Add
Jeśli był w Polsce serwis a konkretnie za żytniej to możesz sprawdzić ile razy tam był po SN.
Ostatnio edytowane przez mwitek ; 03-08-2016 o 09:21
Do dziś używam 5D, musiałbym poszukać zdjęć na takim ISO
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.