Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: Adapter z EF na FD

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Adapter z EF na FD

Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    Mam pytanie do osób które używały obiektywów FD z korpusami Eos poprzez przejściówkę bez soczewki. Taki zestaw nie ostrzy na nieskończoność ale tak sobie kombinuję: gdybym używał np obiektywu FD 600/4,5, (wiadomo że takim obiektywem raczej krajobrazów się nie robi) i nastawiał się na fotografowanie ptaków z czatowni z odległości około 30 metrów, to czy to 30 metrów łapie się już w tę tzw. nieskończoność?
    nie używałem to się wypowiem

FD & FL Lenses on your EF Body

Edmika EF FD 0 75mm Adapter FOR FD800MM 5 6L FD600MM | eBay

ale oczywiście w rękach nigdy nie miałem, ale gdybym miał jakiegoś rzeczywiście konkretnego FD to bym spróbował.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Nie kombinuj co prawda akurat 600 nie mam, ale generalnie fd z przejściówką to porażka, "nie ostrzy na nieskończoność" to w praktyce oznacza, że ostrzy na jakies kilka cm. Żeby zrobić makro to też praktycznie trzeba obiekt prawie dotknąć przednią soczewką, nie wiem, jak się to Tobie Roberton udało. Mz nie warto sobie zaprzątać głowy, mam przejściówki z i bez soczewki, 3 różne obiektywy i kilka podejść do tematu za sobą, m42 o wiele lepsze.
    m42 i 600mm - jest coś takiego? dostępnego? mz m42 jest dobre dla sprzedawców m42 .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-04-2015 o 20:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów