Cytat Zamieszczone przez aurellie92 Zobacz posta
Dzięki wielkie za wsparcie Selena
Bechamot - nie znam się, więc przepraszam, że raz spytam o m42 a raz o FD - nie znam się i nie wiem który jest który jeśli nie ma jasno napisane, jak napisałam - ,,siedzę" w tym o tygodnia może dwóch, więc jak masz tylko wiecznie człowieka krytykować i zniechęcać (choć nie uda Ci się to), to daruj sobie proszę, bo nie od razu każdy wiedział wszystko w tym temacie co Ty teraz. Zazdroszczę Ci wiedzy, ale jeszcze trochę i dojdę do niej. Dziękuję Ci za pomoc jednak i tak.
I to nie jest tak, że szkoda mi pieniędzy. Z chęcia kupiłabym sobie obiektyw jakiś za 1000zł i więcej, ale niestety nie każdego jest stać, i każdy przędzie jak może, a skoro można na początku niskim kosztem to cieszę się bardzo. Lustrzankę kupiłam też bardzo tanią, więc to samo na siebie powinno się nasuwać
To, że raz zapytam o macro a raz o krajobraz to nie robi problemu? mam okazję, to pytam
Nie denerwuj się, nie masz obowiązku czytania i odpowiadania na każdy post Z drugiej strony jakbyś określiła dokładnie budżet, ilość szkieł i co najważniejsze co zamierzasz fotografować to będzie łatwiej.
M42 to tanie szkła i można się na nich wiele nauczyć. Na pewno na nich nie stracisz jak ci się znudzą