Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: Adapter z EF na FD

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Adapter z EF na FD

Cytat Zamieszczone przez aurellie92 Zobacz posta
    Widziałam przejściówki coś jak w przypadku m42, tylko czy to sie ma jakoś do jakości zdjęć, czy nie lepiej poczekać i zainwestować w jeden a porządny obiektyw?

a to ten adapter: adapter bagnetowy Canon EF-Canon FD adaptery bagnetowe sklep internetowy foto-net.pl
    Bez przesady, za tyle kupisz Canon EF-S 18-55 IS (jeśli masz "zwykły" 18-55 to chyba warto zmienić), który ogólnie jest uznawany za dobry jak na swoją cenę, a na tak mało napakowanej matrycy będzie jeszcze lepszy (spokojnie, nie piszę, że jest rewelacyjny, tylko dobry jak na swoją cenę).

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wszystko co wydasz na m42 to wyrzucony pieniadz.
    kup lepiej jakis obiektyw do Twojego aparatu
    za pareset zlotych dostaniesz uzywany Tamron 17-50/2,8

dostaniesz lepszy wynik tanim kitowym obiektywem niz byle czym na m42.
    na m42 nie jestes w stanie dobrze wyostrzyc na taka mala matowke bez pomocy optycznych.

w sumie podrozysz sobie tylko zakup ostatecznego , uzywalnego obiektywu.
    Myślę, że osoba która od kilku dni ma 300d o wartości 200zł, pytająca o możliwości (i sens) zakupu obiektywów za 50-100zł, nie kupi proponowanego przez Ciebie Tamrona, bo kosztuje od 450zł (w stanie delikatnie mówiąc "mocno używanym") do 800zł ("prawie idealny").
    Ja wiem, że ten Tamron i podobna Sigma są doskonałymi propozycjami zamiast "kita", ale nawet nie wiemy, czy ten 300d jest z 18-55 czy z jakimiś analogowymi wynalazkami w stylu 35-80 (często są sprzedawane z najtańszymi (jeszcze) działającymi obiektywami, przy których "zwykły kit" jest super celny i ostry.
    Docelowo - tak, warto kupować jasne systemowe zoomy, jasne systemowe stałki (kolega Jaś ma w stopce bardzo fajny obiektyw - szkoda, że go nie polecił, obiektyw o wartości 3500 to doskonała propozycja dla osoby zainteresowanej szkłami za 50zł).
    Jestem trochę uszczypliwy, ale w ostatnich dniach to kolejne takie propozycje, z zupełnie innej bajki cenowej niż początkowe pytanie.
    Żeby wszystko było jasne: zgadzam się z Wami, Tamron 17-50 to dobra propozycja, ale teraz, korzystając z Waszego doświadczenia, zaproponujcie coś sensownego w granicach kwot o których pisała autorka wątku, bo polecanie obiektywów 10x droższych niż planowany budżet wygląda na pisanie dla samego pisania.
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 07-04-2015 o 16:15

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów