Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Urwane pokrętło od statywu GIOTTO'S ( śruba m8 )

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Domyślnie Urwane pokrętło od statywu GIOTTO'S ( śruba m8 )

Witam kolegów. Przewrócił się niefortunnie statyw i urwało się pokrętło zaciskające centralna kolumnę w statywie giottos. Wątpię żebym znalazł org. Na allegro są zwykłe motylki m8 ale mi się nie podobają (ostateczność). Pierwsze co mi przyszło to szukanie pomocy na forum, gwint m8, motylek max 30 mm.

--- Kolejny post ---

--- Kolejny post ---

--- Kolejny post ---

Domyślnie Odp: Urwane pokrętło od statywu GIOTTO'S ( śruba m8 )

A może spróbował by to skleić i nie mam tu na myśli kropelki tylko jakiś klej montażowy ze sklepu budowlanego ( może mógło by się udać )

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Biorę tę opcje pod uwagę. Ten element po lewej stronie na ostatnim zdjęciu to pokrętło od zmiany kąta kolumny tyle, że z gwintem wewnętrznym ( jako poglądowe). Jest mało używane gdyby było takie samo jak urwane zamienił bym je miejscami i było by po problemie.

Pełne uzależnienie

jak ja kiedyś w moim karbonowym velbonie sherpa pro rozwaliłem taką plastikową uszczelkę kolumny głowicy to napisałem do dystrybutora, kazali przysłać zdjęcie elementu, po jakimś czasie dostałem przesyłkę z elementem - chyba nawet nic nie płaciłem - jak producent/dystrybutor poważny to części powinny być dostępne.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Jaka firma taka obsługa. Znalazłem jedną firmę sprzedającą między innymi towarami sprzęt giotto ale narazie 0 odpowiedzi tel nikt nie odbiera. Jeśli ktoś zna tel przedstawiciela giotto to proszę podesłać na prv.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez tryba Zobacz posta
    Ten element po lewej stronie na ostatnim zdjęciu to pokrętło od zmiany kąta kolumny tyle, że z gwintem wewnętrznym ( jako poglądowe). Jest mało używane gdyby było takie samo jak urwane zamienił bym je miejscami i było by po problemie.
    Jeśli jest taki sam gwint - to wklej kawałek gwintowanej szpilki w tą nakrętkę (można poświęcić jedną śrubę odpowiedniej długości i odciąć jej łeb, resztę odtłuścić benzyną ekstrakcyjną i dać kropelkę Loctite'a). Zamiast wykorzystanej nakrętki można dopasować np. taką z łbem kulistym.
    Tak chyba najtaniej i najprościej

Coś już napisał

Takich pokretło jak dobrze poszukać to na rynku jest na prawdę sporo.
    Ja jednak patrzac na zdjecia uszkodzonego motylka mam wątpliwości czy aby na pewno jest on z gwintem metrycznym M8 ??
    W moich statywach niemal wszedzie sa gwinty calowe a jak juz metryczne to znów drobnozwojne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Na100% metryczny na wszelki wypadek wkręcałem go we wszystkie nakrętki w garażu i nie ma mowy o pomyłce

--- Kolejny post ---

Wczoraj dostałem odpowiedź od przedstawiciela że nie ma już części do tego modelu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ropczyce

Na razie założyłem najgorszą opcje. Paskudnie to wygląda.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów