Ostatnio edytowane przez fotoamato ; 05-04-2015 o 15:51
I naprawdę Tokina 16-28/2,8 jest taka nędzna. ?
Muszę zweryfikować swoje wrażenia i i fotki , hm
inni też powinni ?
Pisz KONKRETNIE ,do których to Tokin i Tamronów masz takie obrzydzenie po używaniu( a nie testowaniu).
Taka wiedza przyda się wielu potencjalnym zainteresowanym.
Bo na razie to Twoja nieuzasadniona ,ogólna (nie bo nie) opinia/krytyka obiektywów obu firm.
Ostatnio edytowane przez zysk ; 05-04-2015 o 16:06
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
SONY
fotoamato, widać że zbytnio nie orientujesz się w tym co chcesz kupić, nie poświęciłeś nawet 5 minut na sprawdzenie specyfikacji tych obiektywów (podajesz szkła DX czy podajesz 12-24 który nie istnieje).
Nikt za Ciebie nie wybierze szkieł lepiej niż Ty sam.
Jeśli nie chce Ci się zagłębiać w temat bierz D810 + 14-24 i rób zdjęcia
Czy to dobry wybór nie wie nikt, nie napisałeś co zamierzasz tym robić.
Najlepiej niech kazdy kupi sobie sam Tokine i potestuje, ja jej wiecej nie chce, jesli ktos ja posiada i jest z niej zadowolony, to chyba dobrzeNie przypominam tez sobie abym pisal o marnosci z ktorego kolwiek obiektywu czy tez obrzydzeniu .... poza tym temat dotyczy zupelnie innej klasy obiektyywow, jesli chcezs porozmawiac z kims o Obiektywach Tokina lub Tamron , to zaloz sobie prosze nowy temat
--- Kolejny post ---
Tak tam byla pomylka, obiektyw ktory mnei interesuje to 14-24mm. Czy sie nie orientuje ..., mysle ze wiem czego chce, ale chce takze pozanc opinie innych, jak napisalem kilka postow wyzej madrzejszych od siebie![]()
Ostatnio edytowane przez fotoamato ; 05-04-2015 o 18:45
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Wolal bym z kims konkretnie porozmawiac na temat sprzetu , niz z takimi co tam sie czepiaja literowek czy innych...., poza tym w Polsce nie mieszkam do 30 lat, wiec mam prawo sie pomylic .
Ps; zysk dzieki raz jeszcze za opodiwdzi, twoje zdanie nie intereuje mnie wiecej w tym temacie, pobaw sie z kims mlodszym od siebie w pyskowki.
Ostatnio edytowane przez fotoamato ; 05-04-2015 o 18:56
taaaa,biorąc pod uwagę ze to w miarę świeże szkło, i czytając twoje laickie wpisy to tokine widziałeś na zdjęciu w necie, tylko
spoko loko na tym forum możesz nawet pisać zero jedynkowo, po rosyjsku lub polishinglish byleby by na końcu padło słowo "aparat", "foto" lub "canon"
tutejsza moderacja poprawnej polszczyźnie mówi NIE
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 05-04-2015 o 18:52
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
-----------
Ostatnio edytowane przez fotoamato ; 05-04-2015 o 19:20