Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Używana lustrzanka za 2000zł (2015)

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Używana lustrzanka za 2000zł (2015)

Sugestię jakoby 100d rozstawiał po kątach 50/60d można między bajki włożyć. Ciekawe na jakich podstawach Adam71 wysnuwa tą teorię. Rodzaj zastosowanego obiektywu potrafi zrobić różnicę ale matryce w powyższych aparatach nie różnią się na tyle aby dostrzec zauważalną różnicę w jakości zdjęć. No może poza używalnymi wysokimi ISO, gdzie 50d rzeczywiście może trochę odstawać.
    m4rtin nie szukaj złotego Gralla za 2 tys. i nie idź w kierunku sprzętowego onanizmu. Mam prawie 5 lat Canona 500d i uważam, że nadal robię kiepskie zdjęcia i zmiana aparatu na powiedzmy coś pokroju 70d nie zrobi ze mnie lepszego fotografa. Dużo praktyki i pokory przede mną.....
    Kup cokolwiek (najczęściej pojawiające się propozycje) i szlifuj warsztat. Z czasem dokupisz to, co Ci będzie naprawdę potrzebne. Bez oglądania się na fora
    Ostatnio edytowane przez krzysztoff77 ; 06-04-2015 o 22:31

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

hahahahaha 100d bije 60d POKAŻ MI TO PROSZĘ NA ZDJĘCIACH
    SONY

A ja jeszcze tak wtrącę od siebie, że 100d jest mniejszy od innych canonów. W sklepie zdjęłam go z półki, żeby go sobie zobaczyć i to było takie pierwsze wrażenie. Że trochę nawet źle się go trzyma, bo jest taki malutki. To też ma znaczenie przy wyborze aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

60D vs 50D - moim zdaniem 60'ka wygrywa.

Filmy HD - z dzwiekiem bez kombinowania.
    Nowa lepsza bateria - wymienna z 5D2, 6D itd.
    Odchylany wyswietlacz.
    Lepsze ISO.

50D:

Magnez i stara budowa z joyem.
    Mikroregulacja AF - czyli naprawianie bledu bledem....tyle tych miodow.

Sam mam 60D i 5D3 oba dzialaja bez zarzutu. Nic nie skrzypi itd.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez max5 Zobacz posta
    Lepszy korpus 60D od 50D ... bo ma uchylany wyświetlacz ot jego lepszość. Brak mikroregulacji, korpus z gorszego materiału nie magnezowego, mniej ergonomiczny, parciejące i odklejające się gumy, brak wieczystej gwarancji na migawkę do 100tyś, po kilku latach 60D wygląda jak wyświechtaniec a 50D jak nówka ale to tylko moje zdanie a może nie tylko
    Nieco przesadziłeś, miałem i używałem 50D i jak mogę porównać podobne foty z 600D (używam do teraz), to jakoś nie widzę "lepszości" zdjęć z dwucyfrowego body, tylko większy szum.

Przy 60D (nie miałem), ale spodziewam się, że do 1600 ISO można spokojnie używać, gdy dla 50D - ISO 800 to prawie max. Mikroregulację tylko raz używałem z sigmą.
    Nowsze body, to lepsze (bardziej dopracowane) algorytmy AF. Teraz jak miałbym znowu zanabyć dwucyfrowe body, to zdecydowanie 60D, a nie 50D.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-04-2015 o 21:27

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    dla 50D - ISO 800 to prawie max
    Tu baaardzo dużo zależy od obiektywu. Światło zastane - to wiadoma rzecz, im lepsze, tym lepiej

Panowie jak sprawdzić przebieg migawki w exifie? np takiego zdjecia http://biuro.feb.net.pl/exif/_MG_0755.JPG
    Nie widzę informacji o przebiegu w paru programach sprawdzałem.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Po ilości kroków na śniegu. Żart. Program eos info pokazuje przebieg migawki, ale on czyta dane z aparatu, a nie ze zdjęcia.

Sprawdzałem też na ShutterCounter.com - Online check DSLR shutter count and EXIF info (?????EXIF??) i wygląda na to że nie ma tej informacji, chciałem sprawdzić u kolegi z Canona 1000D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez m4rtin Zobacz posta
    nie ma tej informacji
    Dokładnie: nie ma takiej informacji w danych EXIF, można to sprawdzić podłączając aparat do komputera i używając odpowiedniego programu.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów