Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Używana lustrzanka za 2000zł (2015)

Dopiero zaczyna Awatar max5

Domyślnie Odp: Używana lustrzanka za 2000zł (2015)

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Jeżeli już xxD to bardziej bym się kierował w stronę 60D, ceny niewiele wyższe, korpus lepszy, można dostać z symbolicznym przebiegiem
    Lepszy korpus 60D od 50D ... bo ma uchylany wyświetlacz ot jego lepszość. Brak mikroregulacji, korpus z gorszego materiału nie magnezowego, mniej ergonomiczny, parciejące i odklejające się gumy, brak wieczystej gwarancji na migawkę do 100tyś, po kilku latach 60D wygląda jak wyświechtaniec a 50D jak nówka ale to tylko moje zdanie a może nie tylko

Co do przebiegu mam 50D z przebiegiem 8000 pierwsza oryginalna migawka, a jak padnie przed upływem 100000 to wymieniają na nową za darmo w serwisie więc można spać spokojnie. Do 60D takiej gratyfikacji nie otrzymujemy.
    Ostatnio edytowane przez max5 ; 07-04-2015 o 21:55

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez max5 Zobacz posta
    Lepszy korpus 60D od 50D ... bo ma uchylany wyświetlacz ot jego lepszość. Brak mikroregulacji, korpus z gorszego materiału nie magnezowego, mniej ergonomiczny, parciejące i odklejające się gumy, brak wieczystej gwarancji na migawkę do 100tyś, po kilku latach 60D wygląda jak wyświechtaniec a 50D jak nówka ale to tylko moje zdanie a może nie tylko

Co do przebiegu mam 50D z przebiegiem 8000 pierwsza oryginalna migawka, a jak padnie przed upływem 100000 to wymieniają na nową za darmo w serwisie więc można spać spokojnie. Do 60D takiej gratyfikacji nie otrzymujemy.
    Po jakim czasie te gumy ci sparciały w 60D ?

Po jakim czasie te gumy ci sparciały w 60D ?
    18000 coś takiego miał na budziku i już wyglądało to nie ciekawie, ale widziałem takich 60D kilka i już nie było nie ciekawie ale tragicznie, obstawiam ze są z tego samego materiału co w 550D a tu już chyba nie trzeba komentarza.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

60D vs 50D - moim zdaniem 60'ka wygrywa.

Filmy HD - z dzwiekiem bez kombinowania.
    Nowa lepsza bateria - wymienna z 5D2, 6D itd.
    Odchylany wyswietlacz.
    Lepsze ISO.

50D:

Magnez i stara budowa z joyem.
    Mikroregulacja AF - czyli naprawianie bledu bledem....tyle tych miodow.

Sam mam 60D i 5D3 oba dzialaja bez zarzutu. Nic nie skrzypi itd.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

18000 coś takiego miał na budziku i już wyglądało to nie ciekawie, ale widziałem takich 60D kilka i już nie było nie ciekawie ale tragicznie, obstawiam ze są z tego samego materiału co w 550D a tu już chyba nie trzeba komentarza.
    Pierwsze słyszę o takich przypadłościach, może to był Nikon? Rozumiem, ze miałeś 60D i po 18 tys kupiłeś 50D które ma teraz 8tys. Co planujesz teraz - wymianę na 40D ?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Nieco przesadziłeś, miałem i używałem 50D i jak mogę porównać podobne foty z 600D (używam do teraz), to jakoś nie widzę "lepszości" zdjęć z dwucyfrowego body, tylko większy szum.

Przy 60D (nie miałem), ale spodziewam się, że do 1600 ISO można spokojnie używać, gdy dla 50D - ISO 800 to prawie max. Mikroregulację tylko raz używałem z sigmą.
    Nowsze body, to lepsze (bardziej dopracowane) algorytmy AF. Teraz jak miałbym znowu zanabyć dwucyfrowe body, to zdecydowanie 60D, a nie 50D.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-04-2015 o 21:27

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    dla 50D - ISO 800 to prawie max
    Tu baaardzo dużo zależy od obiektywu. Światło zastane - to wiadoma rzecz, im lepsze, tym lepiej

Pierwsze słyszę o takich przypadłościach, może to był Nikon? Rozumiem, ze miałeś 60D i po 18 tys kupiłeś 50D które ma teraz 8tys. Co planujesz teraz - wymianę na 40D ?
    Miło że nawiązujesz do Nikona tak wyśmiewanego i krytykowanego za te gumy ironia losu... teraz masz to samo w Canonie i to nie w 1 modelu
    To na co wymieniam sprzęt nie powinno Cię interesować a temat też tego nie dotyczy, więc nie broń tak rozpaczliwie swoich racji schodząc z tematu, fakty są faktami wystarczy troszkę poczytać, pooglądać aukcje itp. Nie jestem wyrocznią przedstawiam własny przypadek i wiele innych które widziałem. Nie przekreślam puszki bo to fajny aparat, ale jakością wykonania nie dorównuje 50D i pozostałymi sprawami które wcześniej wymieniłem, wystarczy czytać ze zrozumieniem bo teraz zaczyna się pisanie o szumach, iso, nowoczesności itp. ale czy ja to kwestionowałem... napisałem pod jakimi względami 50D jest lepszy od 60D w odniesieniu do słów "KORPUS LEPSZY" jest jeszcze kwestia co kto rozumie przez to pojęcie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Nieco przesadziłeś, miałem i używałem 50D i jak mogę porównać podobne foty z 600D (używam do teraz), to jakoś nie widzę "lepszości" zdjęć z dwucyfrowego body, tylko większy szum.

Przy 60D (nie miałem), ale spodziewam się, że do 1600 ISO można spokojnie używać, gdy dla 50D - ISO 800 to prawie max. Mikroregulację tylko raz używałem z sigmą.
    Nowsze body, to lepsze (bardziej dopracowane) algorytmy AF. Teraz jak miałbym znowu zanabyć dwucyfrowe body, to zdecydowanie 60D, a nie 50D.
    Idąc tą drogą to można też wskazać wyższość 1100d bo jest nowszy nad 50d, zależy kto ma jakie priorytety.

Panowie jak sprawdzić przebieg migawki w exifie? np takiego zdjecia http://biuro.feb.net.pl/exif/_MG_0755.JPG
    Nie widzę informacji o przebiegu w paru programach sprawdzałem.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Po ilości kroków na śniegu. Żart. Program eos info pokazuje przebieg migawki, ale on czyta dane z aparatu, a nie ze zdjęcia.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów