Sprawdzałem też na ShutterCounter.com - Online check DSLR shutter count and EXIF info (?????EXIF??) i wygląda na to że nie ma tej informacji, chciałem sprawdzić u kolegi z Canona 1000D
Sprawdzałem też na ShutterCounter.com - Online check DSLR shutter count and EXIF info (?????EXIF??) i wygląda na to że nie ma tej informacji, chciałem sprawdzić u kolegi z Canona 1000D
Dzięki Panowie za podpowiedzi, aparat został zakupiony
Tak się złożyło że na olx.pl znalazłem ogłoszenie że niedaleko mojej miejscowości pewne miłe małżeństwo sprzedawało Nikona D90 + Tamron 17-55 f/2.8 za 1850zł.
Pojechałem ok 45km do domu właścicieli aparat 11,5k przebiegu, stan igła zero otarć super zadbany, porobiłem paręnaście zdjęć sprawdziłem na lapku jak wyglądają + zrobiłem zdjęcie nieba żeby sprawdzić czy matryca nie brudna i mamaparat kupiony w 2013r jest fv.
Jestem bardzo zadowolony że za taką kasę udało się znaleźć aparat z takiej półki tak bardzo zadbany.
Mogę koledze podać link do zarchiwizowanej aukcji na której sprzedałem 60D z przebiegiem 1090 zdjęć.
Czy taki dowód wystarczy by kolega przestał robić zemnie oszusta?
Mnie śmieszą ludzie którzy są jasnowidzami i wiedzą telepatycznie co kto miał.
Miałem nie jedno 60D, nie jedno 5D,50D,40D,30D,450D, również Pentaxa k10d, Nikona D40,D80,D90 ale kolega pewno wie lepiej co miałem a czego nie, zastanawiam się tylko jaki mam mieć interes w tym by kłamać na forum...
Kolega zakładający temat dokonał wyboru i zakupu, wbrew wszystkim tu radom więc nie ma co dalej bić piany.
Myślałem że napisałem wyraźnie " miałem kilka 60D" ale jak widać nie każdy ma dar do zrozumienia tego i lepsza jest własna interpretacja tupu "Już w pudełku odpadły"
można i tak.![]()