Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Canon 500 d - wymiana?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 500 d - wymiana?

Cytat Zamieszczone przez Sajmon92 Zobacz posta
    Nie no bez przesady z tym czasem 1/20 s sporo już się naczytałem i czytam nadal, ale coś jest jednak nie tak bo AF w większości przypadków celuje źle ( chyba, że mi się wydaje )
    50 mm f2.8 IS0 100 1/320s 1.JPG - Speedy Share - upload your files here Te zdjęcie nie jest poruszone (rozmyte) i o taki brak detalu mi chodzi. Większość zdjęć wychodzi właśnie takich "niby ostre, a jednak nie"
    Tutaj przykladowo zdjęcie robione z ostrzeniem ręcznym i wyszło całkiem sympatycznie.
    zeby na podstawie zdjecia kuli ocenic czy jest ostro tam gdzie powinno to trzeba udac sie do specjalisty od kuli czyli wrozki.
    ostrosc oceniamy w powiekszeniu 100%

na podstawie zle przeprowadzonego testu wyciaga sie bledne wnioski.
    na oko widze , ze chyba masz ustawiona za niska wartosc ostrzenia w aparacie.
    ale to nie zmienia faktu , ze Af powinen trafiac.

niestety w tamtych czasach C produkowal marne af - daleko mu bylo do nikona.
    dzisiaj sytuacja sie odwrocila.

majac c500 bedziesz mial ciagle problemy z trafianiem af i wlasciwie z kazdym nowo nabytym obiektywem trzeba bedzie jechac do servisu.
    brr.... dziekuje.

jesli masz wymagania jakosciowe to trzeba zmienic aparat - to podstawa , a potem dobierac don optymalne obiektywy, ewentualnie lepsze z mysla o przyszlosci.

Uprawnienia umieszczania postów