... raczej Di II VC.... stabilizacja czasem sie jednak przydaje....
a moze cos innego w podobnej cenie ale lepszego?
gdzie szukac używek?
... raczej Di II VC.... stabilizacja czasem sie jednak przydaje....
a moze cos innego w podobnej cenie ale lepszego?
gdzie szukac używek?
Tu:
Obiektywy - Optyczne.pl
i tu:
Canon DSLR Camera and Lens Reviews
poczytasz o obiektywach.
Na tej drugiej stronie masz też porównania:
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM Lens Image Quality
Wybrać a potem kupić musisz niestety sam.
I - tak jak Ci radzą - najlepiej z odbiorem osobistym, żebyś mógł sprawdzić, czy jest ok. Albo z możliwością zwrotu (co jest rzadką rzeczą przy używanych szkłach)
kiedyś Canon, teraz Fuji
Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS Lens Image Quality
nie wiem czy dobrze czytam to porównanie (może na dzieciach będzie inaczej) ale jest zbyt nio ostrzejszy od mojej sigmy 18-200 3,5-6,3
liczyłem jednak na dużą różnice...
Ostatnio edytowane przez Kuba7.j ; 04-04-2015 o 13:37
...sluchajcie ... czy to mozliwe ze przy takich samych obiektywach, z tym ze jeden ze stabilizacja drugi bez moze byc taka roznica w ostrosci... ???
Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF Lens Image Quality
a moze przesadzam i to jakas skala bledu w tescie? albo ta roznica tak wyglada w testach, w rzeczywistosci tego nie widac...?
obydwa maja maksymalny otwor...
zalezy mi zeby mie przymykac przyslony.....
miałem sigmę i mój błądostra tak od 3.2 wolny AF lepiej odłożyć kupić coś od canona np 17-85 mm
![]()
5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic
noooo... ten canon to jak dla mnie mogla by byc ciekawa propozycja... nie bedzie gorszy od tamrona z tematu????? slabe swiatlo ....
jak pisalem duzo w pomieszczeniach tylko z żarówką fotografuje....
Ostatnio edytowane przez Kuba7.j ; 04-04-2015 o 22:28
Nie wiem, czy mając Sigmę 18-200 DC OS zauważysz różnicę na "+". Na "-" na pewno: zgubisz trochę światła na krótkim końcu no i zakres na długim.
Miałem tego Canona, zmieniłem na S18-250 (w pierwszej wersji), bo mi było za krótko. Dla światła kupiłem S17-50/2.8. Do moich zastosowań jako wakacyjno-rodzinnego pstrykacza jest ok.
kiedyś Canon, teraz Fuji
no wlasnie o to swiatlo sie rozchodzi...
na dworze, przy nie najgorszyn swietle, jakos ta sigma moja daje rade... -narzekam w ciemnych pomieszczeniach