Cytat Zamieszczone przez Hepta Zobacz posta
Ja zdecydowanie wybrałem Canona, mam parę obiektywów i też odpowiadają mi aparaty, znam układ przycisków, co, gdzie się przestawia itd. Poza tym jest bardzo popularny, więc łatwiej o pewne rzeczy, czy płynniejszy rynek jest na Canona.

--- Kolejny post ---

To znaczy 5DIII polecasz. Ja wiem, że na pewno jest to super aparat, kwestia tylko, czy warto wydać 10k, skoro niedługo będzie pewnie spory przeskok (bo między mkII, a mkIII gigantycznego nie było) i wtedy będzie pewnie żal. Ale też z trzeciej strony to 5Ds niby są ale ich nie ma Canon ma chyba trochę problemów z produkcją nowych aparatów od momentu ogłoszenia.
Mam 5D3.... i zastanawiam się, co (musiałby mieć) musiałoby być lepszego w następnym body bym go kupił/zmienił.
Ważne dla mnie nie są cechy/funkcje papierowe ale takie które :
- mnie ułatwiają życie
- dają lepszy obraz obserwowany na ekranie bądź na wydrukach do wymiaru około 100cm x 80cm
w obszarze zdjęć które robię.

Np. dużo robię zdjęć w podróży, na stałe mam podpięty (GPS) GP-E2, jego wbudowanie w body byłoby (jak i WiFi) zachętą.
Matryca 50Bpix ale przy max ISO 6400 nie jest dla moich celów argumentem, nie będę robił bilbordów.

Na logikę to trzeba chyba zacząć od Specyfikacji Wymagań, co potrzebujesz (i czy to wykorzystasz) do Twojego focenia a dopiero potem szukać puszki pod te wymagania.

jp