Cytat Zamieszczone przez Hepta Zobacz posta
Ja fotografuję dla siebie i dla przyjemności. Ale lubię dobrą jakoś zdjęć. Pewnie nie potrzebuję nic lepszego niż 5DIII ale też patrzę trochę na to, czy ta cena jest uzasadniona, bo jeśli będę chciał sprzedać, to też chciałbym coś za niego dostać .
mk3 mial juz w momencie premiery przestarzala matryce.

w owym czasie dosyc dokladnie poznalem i zdecydowalem sie na pozostanie przy mk2 + n 800.

wkurzyl mnie nie tyle brak postepu w matrycy ( postep byl w af) co wysoka cena , moim zdaniem za wysoka.

jesli wezmiesz pod uwage , ze c6 kosztuje ok 6000 pln , a7 tez , a rysuje porownywalnie ( c6) lub lepiej a7 - to pytanie czy wydatek jest uzasadniony.

ja nigdy nie znalazlem uzasadnienia dlaczego c5mk3 mialby byc drozszy od n800 - a byl drozszy o prawie 3000 pln jak dobrze pamietam ( cos ok 700 euro).

Moim zdaniem dzisiaj cena rynkowa nowego aparatu odnoszuac ja do cen innych konkurecyjnych nie powinna przekraczac 2000 eu - czyli ok 8000 - 8500 pln , ale tez bym sie zastanowil.
chyba bym tez nie kupil - moze w cenie porownywalnej c6.
Poza szybszym AF w praktyce nie wnosi niczego istotnego - 2 karty - to nie jest moze najwazniejsze jesli nie robisz slubow , ktorych powtorzyc sie nie da.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez fotoskryba Zobacz posta
Czy warto? Większość tegorocznych nagród World Press Photo przypadło właśnie dla niego. .
nagrode zdobywaja fotografowie , nie aparaty .

sa inne zawody dla aparatow , roznie z klasyfikacja bywa - kazdy producent na rynku dostaje pierwszy miejsce za cos tam.