Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Porównanie filtrów Lee, Hitech, B+W, Haida.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Porównanie filtrów Lee, Hitech, B+W, Haida.

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Oczywiste jest , że uwagi Twoje są nie na temat tego wątku i do tego mocno dyskusyjne.
    A propozycja obrazka z postu nr 9 , dla mnie nie do zaakceptowania.
    .
    dla mnie zadne ze zdjec nie jest do zaakceptowania.
    jest to tylko pokazanie, ze mozna dowolnie co sie chce quasi filtrowac elektronicznie. Mamy wiecej do dyspozycji mozliwosci i srodkow niz daja szkielka.

jest to tylko zwrocenie uwagi , ze byc moze zamiast sobie lamac glowe wyborem , ktory z filtrow jest lepszy , dokonac jednak innego zupelnie innego wyboru - ktory jest tanszy , skuteczniejszy i prowadzi najczesciej do lepszego wyniku - przynajmniej w przypadku polowki i wody.

Normalnie ja bym podziekowal.
    To jest z pewnoscia dyskusyjne , dla tych , ktorzy tego nie znaja.

Pomijam fakt , ze w teorii przynajmniej, a ze slabszymi aparatami o malej matrycy , wiekszych szumach takze w praktyce , geste , szare filtry powoduja oslabienie sygnalu ( czyli natezenia swiatla) , odstep sygnal / szum maleje - widzialnosc szumu na zdjeciu jest wieksza ( to tak jakbys fotografowal w nocy) .
    w praktyce warto sprawdzic dla posiadanego aparatu , czy warto oslabiac sygnal , w konkretnym egzemplarzu. FF raczej z tym nie ma probemu , ale mniejsze matryce - owszem.

nie na temat ? - to normalne, ze watki sie rozrastaja - zobacz Pentax FF - najwiecej jest chyba o slsbosciach canona , jakos to nikomu nie przeszkadza - ot taka uroda forow.
    Porownanie do filtru elektronicznego to mozna powiedziec porownanie do idealu. Mozna sie zastanowic czy warto wydac 1000 plnow na drogie filtry , ktore co najwyzej pozwola zblizyc sie do elektronicznych.
    A pisze z autopsji takze.

Uprawnienia umieszczania postów