Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Jaka lustrzanka dla podróznika? Bardzo prosze o poradę

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Jaka lustrzanka dla podróznika? Bardzo prosze o poradę

Cytat Zamieszczone przez usjwo Zobacz posta
    ktos kto fotografuje 10 lat lustrznaka wie, ze te niesamowite efekty mozna otrzymac z "iphona" tylko przy okreslonych warunkach. Drozszy sprzet pozwala uzyskac "niesamowite efekty" w warunkach przy ktorych w 10x tanszym sprzecie nic nie widac.
    lajk :d
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta

ktos kto fotografuje 10 lat lustrznaka wie, ze te niesamowite efekty mozna otrzymac z "iphona" tylko przy okreslonych warunkach.
    dlatego należałoby zacząć od ustalenia tych warunków bo jeśli w tym wypadku 'fotografia podróżnicza' ogranicza się do trzaskania landszaftów za dnia to pakowanie się w ciężkiego i drogiego marka 3 z jasnymi elkami jest pozbawione najmniejszego sensu ... Ze swojego doświadcznienia wiem też że wielu fotografów nie docenia RAWów i tego co można z nich wyciągnąć choćby z matryc apsc dlatego wciąż optuję aby mia wypowiedziałą się lub najlepiej pokazała jakieś swoje zdjęcia ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Obecnie 6d jest zdecydowanie najtańszy i najlżejszy z tych trzech, przynajmniej u mnie, w innych miejscach rynek i grawitacja może się różnić. Chyba jest też nieco lżejszy niż 30d. Więc watkodawczyni wie co dźwiga, i ma dosyć krzepy, bo się akurat na to nie skarży, tylko chciałaby lepszej jakości zdjęć..
    Chyba, że dopiero została podróżniczka, i nie wie jak to jest.... Jeśli możliwe, to najlepiej również mieć np. M3, zależnie od tego jak się podróżuje.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    dlatego należałoby zacząć od ustalenia tych warunków bo jeśli w tym wypadku 'fotografia podróżnicza' ogranicza się do trzaskania landszaftów za dnia to pakowanie się w ciężkiego i drogiego marka 3 z jasnymi elkami jest pozbawione najmniejszego sensu ... Ze swojego doświadcznienia wiem też że wielu fotografów nie docenia RAWów i tego co można z nich wyciągnąć choćby z matryc apsc dlatego wciąż optuję aby mia wypowiedziałą się lub najlepiej pokazała jakieś swoje zdjęcia ...
    W obecnej chwili nie mam zdjęć w żadnym publicznym miejscu, może uda mi się wrzucić gdzieś zdjęcia w najbliższym czasie. Zdjęcia robię tylko w RAW'ach a fotografia podróżnicza to dla mnie właściwie wszystko... i lanszafty i architektura, portrety, zwierzęta, zdjęcia z bliższa, z dalsza, za dnia, w nocy, w deszczu... tak naprawdę wszystko co się może w podróży przydarzyć. Co innego fotografuje się podczas weekendu w Londynie, a co innego na safari w Afryce. Zapomniałam jeszcze dodać, że bardzo lubię fotografować samoloty 30d tacham ze sobą wszędzie, nie powiem, że jest lekko, ale przez 10 lat już zdążyłam się przyzwyczaić.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

a czego Ci brakuje w 30d (oprócz filmów) ??? ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Również polecam 6D oraz 24-105/4 L. Zestaw idealnie stworzony do podróży, bardzo sensowny zakres ogniskowych, a wszystko bez problemu zmieścisz w malutkim Lowepro Apex 120 AW.

Pełne uzależnienie

Ja bym powiedział tak jeśli jeździsz żeby fotografować to kup tego 6D i 17-40/4L+70-200/4L , a w środek cokolwiek lub nic, jeśli fotografujesz przy okazji podróży to nie kupuj FF - nie kupuj nic, kup nowe aps-c ,kup np. omd m-10 za 2599 ze standardowym zoomem, kup sony alfa, kup jakiegoś panasonika, kup cokolwiek ale mniejszego jak musisz kupić. Po 10 latach powinnaś wiedzieć czy to fotografia jest priorytetem na tych wyjazdach i jakich ogniskowych potrzebujesz jeśli tego nie jesteś pewna to nie kupuj FF. To pisałem ja Jarząbek zadowolony użytkownik 6D.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Inna kwestia:
    "podróżnik" ograniczony ciężarem bagażu ,narażony na kradzież sprzętu(złodziej nie znaczy ,że glupi)
    powinien rozważyć podróżowanie z dobrą hybrydą: Fuji X-S1 lub FZ 200 ,
    a może są i lepsze.
    Przecież dla "podróżnika" fotki są tylko dodatkiem do podróży.
    A na bloga podróżnego każda fotka się nada,byle tekst był ciekawy .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

A może jakiś Soniak? Wypuścili chyba ostatnio bezlusterkowiec FF.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ponad rok temu. I to całkiem niezły.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów