Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Jaki Linux?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ankieta! Ankieta! Dużo to chyba przesada, ale wśród moderatorów statystyka wygląda o niebo lepiej niż przeciętna
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    A ja właśnie powróciłem na łono XP i jakoś mi lepiej. Linux fajny, ale jakoś mi się zatęskniło za XP hehe
    Hm. A u mnie - ostatni windows jaki używałem z własnej, nieprzymuszonej woli, to był 3.11 (-:

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Z tych co uzywalem to imho tylko Suse sprawial wrazenie w miare dobrego i przyjaznego.

Awatar Rolek
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jaki Linux? Tutaj możesz spróbować znaleźć odpowiedni.
    aparat fotograficzny

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ha, skoro już mnie cytują, to kolejna wskazówka: jeśli nie masz "kolegi co się zna", wybierz to, co jest najpopularniejsze wśród "milionów much" - czyli Fedora. Będzie najłatwiej znaleźć rozwiązania problemów w sieci, update sterowników (np. binarne drivery do NVidii/ATI były dostępne w kilka dni po premierze Fedory 5) itp.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Slackware, slackware i tylko slackware.
    http://www.slackware.org/

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Skackware jest dla masochistow Mandrejki/mandrivy to zawsze jednak byl ten gorszy z duetu dystrybucji rpm'owych.

Dla klikaczy to jednak Fedora. Popularna, tony informacji na sieci. Jesli ktos ma jakis problem ze sprzetem to praktycznie zawsze ktos napisze jak to sobie zrobil na fedorze...
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Popieram, slack roolez :]. Dla home multimedia station to wydaje mi się, że fedora będzie w sam raz

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Z racji zawodowych powiązań polecam Debiana (możesz zainstalować stable-Sarge'a ale przy odrobinie wprawy można spokojnie używać unstable'a-Sid'a, który ma w repozytoriach duuużo nowsze pakiety niż stable).

A jeśli to będzie Twój pierwszy w życiu Linux, to zastosuj faktycznie radę Muflona i postaw to co ma kolega, który się na tym zna :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Debian jest fajny, ale raczej nie na workstacje.
    Te "duzo nowsze pakiety" to nadal muzeum oprogramowania open source To mozna traktowac jako zart, ale w praktyce czesto zainstalowanie czegos nowszego to czesto koniecznosc wymiany polowy systemu w stabilnych wersjach, i to nie proste "update" tylko brutalne wciskanie systemowi czegos nowego. W praktyce to trzeba by ciagle pracowac na wersji rozwojowej, a to tez ma swoje wady. Zreszta debian nie jest tak do konca dobraze sklikalizowany
    ...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów