Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
Ja myślę jednak, że na pomorzu można fajne zdjęcia zrobić nawet jak sie na nich nie zarabi
Duży plus za czujność !
Tak to już jest z funkcją poprawiania błędów w Chrome. Napisałem pomoze i odruchowo kliknąłem z pierwszą podpowiedź. I to niestety mnie zgubiło .
Bez obrazy, ale kolega też ma na końcu "zarabi". Pewnie chodziło o "zarabia", ale jak o "z Arabii" to tylko Canon 5D.

A tak poważnie, to jak ktoś nie ma przygotowanej szklarni pod FF, to zakup samego body dopiero zacznie generować wydatki.
Jakość obrazka zawsze lepsza z 5D, ale przy dobrym naświetleniu zdjęcie z 7D jest akceptowalne do ISO 3200.
Znajomy ślubniak katuje 5D(I, II i II) od prawie 10 lat i jego zdaniem obrazek z matrycy 5D bardziej mu odpowiada niż z 5DII.
Jak ktoś potrzebuje dobrą puchę do zamieszczania fot w necie w rozmiarze 900px, to 7D jest rozwiązaniem do przyjęcia na kilka ładnych lat.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
Jeśli często fotografujesz dynamiczne akcje sportowe - weź 7D. Jeśli całą resztę - 5D. Do niego 500D jako puszka z przelicznikiem ogniskowych x1.6 i niczego więcej nie potrzeba .
Warto przeczytać od początku temacik, bo w pierwszym wpisie jest "nic sportowego" .