Zoom się przydaje ale warto mieć stałki. Ja używam (używałem) 24-105 F4 ze stabilizacją. Ciemny ale przy wysokich ISO dawał radę. Zakładany na body tylko podczas przysięgi i wychodzenia pary młodej z kościoła. Teraz przerzucam się tylko na stałki. Robocze body też mam jedno ale wypracowałem sobie sposób na bardzo szybką zmianę obiektywów. Niby to co zaraz napiszę jest oczywiste ale może Ci się przyda. Wszystkie obiektywy wyjmuję z torby, zakładam tulipany, zdejmuję oba dekle i stawiam po prostu na ziemi w strategicznym miejscu przednią soczewką do dołu. Wymiana obiektywu to mniej niż 10 sekund razem z dobiegnięciem do strategicznego miejsca i powrotem na miejsce robienia zdjęć... Oczywiście 10 s w strategicznej chwili to wieczność, dlatego trzeba nauczyć się przewidywać. Zdobędziesz wprawę i zooma w przyszłości zostawisz w torbie tylko na potrzeby scen zmieniających się bardzo dynamicznie.

PS.
na rynku znajdują się różne gadżety ułatwiające szybką zmianę szkła. Np : https://www.kickstarter.com/projects...e-lens-holster, kuurde chcę to mieć