Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: pomoc w wyborze obiektywu uniwersalnego

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: pomoc w wyborze obiektywu uniwersalnego

Cytat Zamieszczone przez Rosicky Zobacz posta
    ja nie przejde na FF, bo nie mam na to ani funduszy, ani miejsca co chwile jezdze autostopem albo latam wizzairem, a jaki tam jest bagaz kazdy wie
    Różnica wagowa pomiędzy FF 5DIII a cropem 7DII jest znikoma.W tej kwestii konfabulujesz.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Napędy STM różnią się między sobą głośnością. Te w naleśnikach robią niestety sporo hałasu i chyba bez zewnętrznego mikrofonu się nie obejdzie. W porównaniu do naleśników napędy 10-18 i 55-250 STM są praktycznie bezgłośne. Podejrzewam, że 18-135 podobnie.
    Myslisz ze nalesnik 24mm tez halasuje? Co myslisz o takim zestawie, nalesnik 24mm do filmowania, 55-250mm stm do fotografowania i filmowania bo i tak mialem zamiar kupic tele no i sigma do najlepszej jakosci zdjec z bliska i krajobrazow, alboooo poczekac az wejdzie 18-200 stm :-) byloby ideaaalnie.

P.s. Przepraszam autora tematu ze sie tak wcialem w rozmowe.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Różnica wagowa pomiędzy FF 5DIII a cropem 7DII jest znikoma.W tej kwestii konfabulujesz.
    prosze o doczytanie do konca tego, co napisalem. czy ja porownuje 7DII z FF? roznica miedzy wagowa miedzy 100D a jakakolwiek pelna klatka jest wiecej niz duza. jesli dorzucic do tego jakikolwiek obiektyw pod FF to nie ma juz w ogole o czym mowic.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Rosicky Zobacz posta
    prosze o doczytanie do konca tego, co napisalem. czy ja porownuje 7DII z FF? roznica miedzy wagowa miedzy 100D a jakakolwiek pelna klatka jest wiecej niz duza. jesli dorzucic do tego jakikolwiek obiektyw pod FF to nie ma juz w ogole o czym mowic.
    Każdy pretekst jest dobry aby nie kupować FF 100D - 407g, 6D - 770g. Rzeczywiście ogromna różnica wagowa i do autostopu czy wizzara może już nie wejść. Co do obiektywu to możesz sobie nawet kupić naleśnika 40mm co daje bardzo fajną ogniskową na FF. Nikogo na siłę nie namawiam do przejścia na FF ale argumenty wagowe niezbyt do mnie przemawiają. Chyba że porównujemy z np. Fuji X.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Każdy pretekst jest dobry aby nie kupować FF .
    widze, ze teraz dla odmiany kolega wycial drugi fragment cytatu.
    40mm na FF to ni przypial ni wypial dla mnie (uprzedzajac pytanie - tak, widzialem jak to wyglada na 6D). Poza tym nie rozumiem na sile udowadniania, ze wagowo i objetowsciowo wyjdzie tak samo. Jesli mam rezygnowac ze 100D z uniwersalnym obiektywem na rzezc 6D z przecietna (w mojej opinii) stalka to dziekuje bardzo, na prawde nie rozumiem tych wywodow, ktore maja sie nijak do rzezczywistosci. Przy okazji zachecam do pojechania na stopa z 6D + jakis zoom i znalezienie jeszcze miejsca na namiot, spiwor itd cyferki ze specyfikacji to jedno, praktyka to drugie. przy okazji prosze o koniec offtopicu i powrot do tematu, o ile ktos jeszcze ma jakies ciekawe pomysly, opinie, propozycje

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów