Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Lightroom 6

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Lightroom 6

Może ktoś zarzucić linkiem do pełnej instalki LR6?
    Co bym nie wpisał w Google, to odsyła mnie cały czas do strony Adobe, gdzie mogę pobrać wyłącznie wersję CC, a ja nie chcę abonamentu.
    Kupiłem zarówno CS6 jak i LR5 w wersji retail i chciałbym (jak już), to wyłącznie upgrade LR z wersji 5.7 na 6.0 ale w zachowanej formie retail.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jakaś dziwna sprawa z tym Lightroomem. Czyżby Adobe postawiło tylko na wersję CC ? Oby nie... :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Co bym nie wpisał w Google, to odsyła mnie cały czas do strony Adobe, gdzie mogę pobrać wyłącznie wersję CC, a ja nie chcę abonamentu.
    Kupiłem zarówno CS6 jak i LR5 w wersji retail i chciałbym (jak już), to wyłącznie upgrade LR z wersji 5.7 na 6.0 ale w zachowanej formie retail.
    Spróbuj po zalogowaniu się na Adobe: Creative, marketing, and document management solutions (w moim przypadku .ie) wejść w MENU (po prawej na górze strony).
    Wyświetli Ci się coś jak lista produktów, która domyślnie ma programy właśnie w CC. Na dole strony masz ALL PRODUCTS. Kiliknij to i masz listę w której jest wyszczególniony również Lightroom 6 nie CC. Teraz z boku musisz wybrać czy kupujesz Full czy tylko Upgrade.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Miasto
    Szczecin

Okej, dzisiaj i ja potestowałem trochę LR6
    Przyspieszenie pracy w module Develop faktycznie odczuwalne - wszystko teraz chodzi płynnie i gładko, jest wyraźna poprawa w szybkości działania gdy zaznaczymy aby program korzystał ze wsparcia sprzętowego karty graficznej.
    Funkcja HDR po prostu super!
    Wystarczy jeden poprawnie naświetlony raw i trzy wirtualne kopie, aby w prosty sposób stworzyć wynikowy HDR.
    Bardzo wygodne, mi przyda się w przyszłości na pewno.
    Jeszcze trochę potestuje nowego LR, ale chyba kupię sobie upgrade z wersji 5.7 bo przy moich ilościach zdjęć jakie obrabiam i godzinach pracy przy LR komfort pracy jest nie do przecenienia.
    Coś jak np. wygodne krzesło - niby nie ma wpływu na efekt pracy, ale sam komfort pracy zwiększa się znacząco, gdy siedzimy wygodnie
    Nie inaczej jest z nowym LR i sprzętową akceleracją.

Chyba będę musiał pomyśleć o upgrade z LR 5.7 na 6.0

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Witam

Czy można zainstalować LR6 mając LR5.7.1, przetestować go i potem odinstalować tak aby nie namieszać w wersji LR5.7.1 ??

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta

Wychodząc z menu w LR4.4 na strone LR trafiamy prosto na oferty nabycia subskrypcji CC. Ale wystarczy zeskrolować ze dwa ekrany w dół i jest oferta nabycia LR6. Jednak tylko pełnej wersji sa $149, nie ma nic o upgradach.
    Więc, ponieważ wyznaję zasadę "zanim zaczniesz ryć w Internecie, nawet z najgłupszym pytaniem, najpierw zobacz czy nie mozna po prostu kogoś zapytać" (nie, nie odwrotnie, jak często słyszy się na forach). Klikamy więc na Chat i po 10 sekundach rozmawiamy z "Sandrą". Sandra daje nam link do upgradów LR i oferuje asyste przy zakupie.

A tam okazuje się, że upgrade z każdej wersji LR poczynając od 1 do 6 kosztuje $79. Czyli pomijanie wersji sie opłaciło. Nie wiem co było wartego zakupu w wersji 5 i strasznie teraz żałuję, ze go nie kupiłem.
    W każdym razie $79 to tylko 8 miesiecy subskrypcji. Wprawdzie subskrypcja obejmuje również PS, ale ja nawet nie jestem pewien do czego to służy...
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

OK, zakupiłem UPG do wersji 6 za 62 Eur :-) Zobaczymy co to warte..

PS. Już nie żałuję. Wsparcie z nVidii jest genialne, wszystko płynniutko (mam GTX660), przy ściemnieniu panelu nie ma białej ramki wokół zdjęcia, co mnie strasznie wkurzało
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 06-05-2015 o 10:36

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cichy - czy mówisz tutaj o technologii CUDA w nVidi ? Czy tą opcję włącza się gdzieś w menu czy po prostu chodzi od razu?
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie jest włączone, przynajmniej u mnie tak było. Jest w menu > Preferences > Performance

Miasto
    Szczecin

Cichy, kupowałeś bezpośrednio ze strony Adobe?
    Ten upgrade to jest jakaś licencja roczna, czy dożywotnia?

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów