Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
Może ktoś zarzucić linkiem do pełnej instalki LR6?
Co bym nie wpisał w Google, to odsyła mnie cały czas do strony Adobe, gdzie mogę pobrać wyłącznie wersję CC, a ja nie chcę abonamentu.
Kupiłem zarówno CS6 jak i LR5 w wersji retail i chciałbym (jak już), to wyłącznie upgrade LR z wersji 5.7 na 6.0 ale w zachowanej formie retail.

Wychodząc z menu w LR4.4 na strone LR trafiamy prosto na oferty nabycia subskrypcji CC. Ale wystarczy zeskrolować ze dwa ekrany w dół i jest oferta nabycia LR6. Jednak tylko pełnej wersji sa $149, nie ma nic o upgradach.
Więc, ponieważ wyznaję zasadę "zanim zaczniesz ryć w Internecie, nawet z najgłupszym pytaniem, najpierw zobacz czy nie mozna po prostu kogoś zapytać" (nie, nie odwrotnie, jak często słyszy się na forach). Klikamy więc na Chat i po 10 sekundach rozmawiamy z "Sandrą". Sandra daje nam link do upgradów LR i oferuje asyste przy zakupie.

A tam okazuje się, że upgrade z każdej wersji LR poczynając od 1 do 6 kosztuje $79. Czyli pomijanie wersji sie opłaciło. Nie wiem co było wartego zakupu w wersji 5 i strasznie teraz żałuję, ze go nie kupiłem.
W każdym razie $79 to tylko 8 miesiecy subskrypcji. Wprawdzie subskrypcja obejmuje również PS, ale ja nawet nie jestem pewien do czego to służy...