Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Pomysł na komunijny prezent dla dziewczynki ;)

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    kupuj aparat, dzieciak bedzie zadowolony bo sie przyda na wycieczki albo na jakies zabawy no i bedzie mogl sobie poeksperymetowac ze zdjeciami, a moze go to wciagnie :-) telefon z aparatem to nawet sie na nic nie przyda bo zadnej pamiatki ze zdjec nie bedzie mial, no a za 700zl dobrego telefonu z dobrym aparatem nie kupisz. bez zastanowienia bierz aparat :-)

taaaa pewno jeszcze w pracy bedzie mogla go uzywac, a na zabawy to koniecznie, fotoreportaz z balu przebierancow zrobi, przeciez to 8-letnie dziecko jest a nie taki stateczny mlodzian jak Ty... dzieciaki nie potrafia nic uszanowac, ja na komunie dostalem rower zegarek keyboard i polaroida, rower sie zepsul, zegarek ukradli, keyboard wyladowal na allegro pare rokow wstecz, a polaroid bankrutuje wiec nie porobie fot tym cudem techniki taki multigadzet jak komora z aparatem mpetrojkami filmikami i grami nie zanudzi dzieciaka a o niebo to to lepsze niz kucyk czy elektryczny skuter, to dopiero jest obciach. Aparat to nie jest zla rzecz, ale dzieciak moze primo, nieuszanowac jak maly thorinek, i trzeba bedzie chowac go przed nim az troche podrosnie, albo secundo byc wykorzystywany tylko przez rodzicow, bo ktore dziecie pomysli o tym zeby uchwycic jakies chwile na karcie pamieci ?

ps.

moze ma ktos do sprzedania malo przeterminowane kasety do polaroida 636 ? :rolleyes:
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Co do komóry to tez głosuje na 6230i, mam bez "i" i jestem zadowolont, a ta z "i" ma lepszy aparat i pare bajerków.
    Mały senkuś dostał aparat od babci na komunie.. taki z lampą duży.. Ustwiałem przysłone na "Słoneczko" i robiłem zdjęcia słońcu.. strasznie byłem rozczarowany jak mama mi przyniosła film od fotografa a na nim niec nie było..

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Do wszystkich proponujących komórkę: a zastanowiliście się, kto potem będzie dziecku abonament płacił/zdrapki kupował? IMHO taki prezent to jest "niedźwiedzia przysługa" dla rodzicow dziecka.
    Zdecydowanie jestem za aparatem fotograficznym. Dziecko wprawdzie nie musi zaraz zostać fotografem, ale przeciez kupując rower nie liczymy na to, że od razu zostanie kolarzem :-) Dawniej też się Smieny itp. kupowało na komunię...

BTW, kupując prezenty dla dzieci, pamiętajcie o rodzicach!
    Np. w stosunku do mniejszych dzieci, razem z kobietą przyjęliśmy zasadę, że nie kupujemy w prezencie zabawek na baterie lub wydających jakiekolwiek dźwięki. Dlaczego? Chyba można się domyślić.. :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Do wszystkich proponujących komórkę: a zastanowiliście się, kto potem będzie dziecku abonament płacił/zdrapki kupował? IMHO taki prezent to jest "niedźwiedzia przysługa" dla rodzicow dziecka.
    bo ja wiem, 300 zl za rok jesli ma sie mixa na najnizszym poziomie, albo 200 jesli kupi sie co trzy miesiace karte za 50 zl to chyba nie jest zaraz taki niebagatelny wydatek... ze mna moj madry wujek usiadl kiedys rozpostarl przede mna RFN-owski katalog quelle i latal po stronach az pokazalem polaroida polecam, dzieciak napewno bedzie bardzo zadowolony
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    bo ja wiem, 300 zl za rok jesli ma sie mixa na najnizszym poziomie, albo 200 jesli kupi sie co trzy miesiace karte za 50 zl to chyba nie jest zaraz taki niebagatelny wydatek...
    Taaa... tyle, że dzieciak rozpieprzy te 50zł góra w tydzien, a przez pozostałe 2 miesiące i trzy tygodnie będzie łazić za rodzicami i dupę truć, coby mu nową kartę doładować....
    Ekstremalny przypadek z życia znam taki, iż komórka kupiona 8-latce skończyła w piwnicy pod kluczem. Dzieciak popłakał trochę i na tym się skonczyło.

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ze mna moj madry wujek usiadl kiedys rozpostarl przede mna RFN-owski katalog quelle i latal po stronach az pokazalem polaroida polecam, dzieciak napewno bedzie bardzo zadowolony
    Znaczy co polecasz: polaroida czy metodę? :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 06-04-2006 o 14:02
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Taaa... tyle, że dzieciak rozpieprzy te 50zł góra w tydzien, a przez pozostałe 2 miesiące i trzy tygodnie będzie łazić za rodzicami i dupę truć, coby mu nową kartę doładować....
    Ekstremalny przypadek z życia znam taki, iż komórka kupiona 8-latce skończyła w piwnicy pod kluczem. Dzieciak popłakał trochę i na tym się skonczyło.
    ja mam klawych starszych moglem ryczec ile wlazlo, na moim nie robilo to zadnego wrazenia... jak sie ma miekki serce trza miec twarda dupe

Znaczy co polecasz: polaroida czy metodę? :-)
    wedle uznania a kasety i tak odkupie jesli ktos ma na zbyciu...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie znam sie na szczegolach ale sa takie fajne "promocje rodzicielskie" ze mozna smsem sprawdzac aktualne polozenie telefonu swojej pociechy i w ten sposob ja conieco kontrolowac. Dodatkowo nakaz "masz odbierac telefony od nas/odpowiadac na smsy albo tracisz telefon" .
    I niedzwiedzia przysluga zmienia sie w calkiem skuteczna kontrole rodzicielska .

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ogladaliscie dzis Uwage? zamiast takich sprzetow zabierz dzieciaka do studio tatuazu albo na zakupy
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Początki nałogu Awatar madallenka
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A według mnie to na komunię dziecko 8 letnie powinno dostać jakąś drobnostkę, a nie rzeczy za 500 czy 700zł.. Myślicie, że im lepszy prezent tym lepiej? Chyba nie taka jest wymowa I komunii świętej?? Dziecko niezależnie co dostanie i tak rzuci tym w kąt za ok 10dni albo rodzice skonfiskują.. No chyba, że jest to wybitny dzieciak, posiadający pasję i wiedzący czego chce(ale raczej śmiem wątpić).
    "I love You Cię" Lisku...
    Galeria

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zreszta ksieza praktycznie wszedzie co roku mowia ze komunia to nie parada prezentow
    ...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów