Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
wsad dolarowy.Nie widzę powodów dla których sprzęt Canona miałby drożeć. Kurs jena jest mniej więcej stały, dolar nie ma tu nic do rzeczy.
japonia jednak sporo importuje surwcow.
jesli produkcja poza J , to z pewnoscia kurs usd odgrywa role.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 18-03-2015 o 16:52
Myslisz, ze dystrybutorzy rozliczaja sie w jenach?
Dlatego napisałem, że reszta to ew. kombinacje. Nawet jeśli rozliczają się w dolarach, to w całym tym łańcuchu MUSI istnieć na początku cena w jenach, a ten ostatni zachowuje się podobnie jak złotówka.
W tym przypadku (mocno drożejącego dolara) istotny wpływ będą mieli (niestety) w tym całym łańcuchu sprzedaży dystrybutorzy i jak by nie patrzeć ceny pójdą wg mnie w górę.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Dystrybutor podnosi ceny i to samo robi sklep. Cała filozofia. Chyba nie myślicie, że na półkę sobie wzięli po kilka egzemplarzy 5D MK III aby teraz sprzedawać w tej samej, starej cenie.
Więc dlatego ostatnie słowa które zacytowałeś z mojej wypowiedzi dotyczą się ogółu w naszym kraju.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
W BH Photo 5dIII jest po $2499.00 a 6D $1399.00 Canon stara sie pewnie zrobic miejsce na nowe modele.