W ciągu kilku dni we wszystkich sklepach objętych promocją Canon Cash Back Aparat Canon 5d Mark III podrożał o 500zł. Po co więcej robić tego typu durne akcje po czym podwyższa się ceny ?
W ciągu kilku dni we wszystkich sklepach objętych promocją Canon Cash Back Aparat Canon 5d Mark III podrożał o 500zł. Po co więcej robić tego typu durne akcje po czym podwyższa się ceny ?
Bo nie wszyscy mają świadomość takich akcji![]()
No cóż może warto napisać do Canon Polska w tej sprawie z listą sklepów i cenami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Najgorszy chwyt marketingowy zrobić promocję i podnieść cenę, żenada ....
Ewidentnie widać, że jest to "wymuszone" od Canona ponieważ wszystkie sklepy objęte tą promocją podniosły cenę.
Ostatnio edytowane przez McKiller ; 13-03-2015 o 23:58
Bolanda, trzeba się przyzwyczajać do stylu prowadzenia biznesu - promocja jest dla sklepu, a nie dla klienta - ale z drugiej strony od jakiegoś czasu słyszy się że canon podniesie ceny hurtowe może to nieszczęśliwy zbieg okoliczności - z trzeciej strony podniesienie ceny jest oczywistemamy przecież deflację (1.6% w lutym pewnie znowu lokomotywy potaniały)
, a z deflacją trzeba walczyć
bo jest szkodliwa - z czwartej strony słyszałem że sklep z promocją nie może sprzedawać poniżej SRP (lub czegoś na kształt) producenta - ale jak dobrze poczytać to praktyka ustalania SRP jest niezgodna z polskim prawem i UOKIK powinien przywalić odpowiednią karę np. 10% obrotu ale jakoś tego nie robi - dlaczego tego nie robi?
pozostaje kupić w sklepie bez promocji cena na logikę powinna być mniejsza w takim sklepie właśnie o równowartość promocjii pita nie będzie bo nie odniesiesz korzyści
- czyli same korzyści
![]()
Ostatnio edytowane przez jaś ; 14-03-2015 o 00:22
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ale co się dziwicie, dolar kosztował dziś średnio 3,91 zł. Ktoś to w końcu musi wyrównać.
3,94 skupbędzie drożej
W media stacjonarnym w grudniu 6 d kosztował 5999. Wczoraj na wystawie była cena 6249 chociaż żadnego cashbacku nie ma. Zaczyna się sezon foto to i ceny idą w górę.
Ostatnio edytowane przez horak ; 14-03-2015 o 03:57
Jak ja się cieszę , że kupiłem na święta MKIII aczkolwiek miło by było dostać za niego 1200 zł![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
A może ceny rosną z powodu wysokiego kursu dolara ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |