^^Coś pochrzaniłeś z cytowaniem.
^^Coś pochrzaniłeś z cytowaniem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Jeżeli ceny poszły w górę tylko w sklepach z towarem objętym promocją, to nie ma to żadnego związku z kursem dolara.
wsad dolarowy.Nie widzę powodów dla których sprzęt Canona miałby drożeć. Kurs jena jest mniej więcej stały, dolar nie ma tu nic do rzeczy.
japonia jednak sporo importuje surwcow.
jesli produkcja poza J , to z pewnoscia kurs usd odgrywa role.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 18-03-2015 o 16:52
beznadziejne "promocje" i inne zagrywki. Ludzie, którzy chcą kupić coś porządnego i tak śledzą rynek więc szybko orientują się co i jak i jak bardzo producenci chcą na nas zarabiać ;/
Nie rozumiesz najprostszej rzeczy. Każdy ,kto sprzedaje towar lub usługę chce osiągnąć jak największy zysk.
Ja to rozumiem.Jeśli Ty tego nie rozumiesz :uruchom własny"BIZNES".
Na Tobie zarabia Komunikacja Miejska,Wodociagi ,piekarnia i wszystko wokół(tam gdzie jesteś konsumentem)a Canon to już nie powinien ?
Lamenty i żale na cenę sprzętu (w niszowym rynku:Polska)skieruj do do Prezesa Canon Corporation LTD bo na forum fotograficznym takie skomlenia niczemu nie służą.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Chciałem podobny temat założyć, nie tylko ja zauważyłem cwaniactwo sklepów. Ciekaw jestem czy Canon o tym wie? Wyślę mejla z zapytaniem a w przyszłym tygodniu zadzwonię. Chciałem kupić z cash backiem ale odpuszczę celowo aby nie dać zarobić tym sklepom, kupię u konkurencji bez cash backu. Ale dziadostwo :/
Ale to chyba nie jest wielką tajemnicą i był już kiedyś na forum temat jak to niektóre sklepy (przeważnie sieciówki) podwyższają ceny aparatów i obiektywów i dają w zamian cash back. Na który czekamy tygodniami i jeszcze zastanawiamy się, czy spełniliśmy wszystkie warunki.
Czy Canon o tym wie. Chyba tak, bo liczy się tylko zysk. Przeważnie cash back jest dostępny dla partnerów Canona, którzy dużo sprzętu zamawiają.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 10-04-2015 o 08:38
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Ceny 5D3 zawsze byly stale, powiedzmy 2300 funtow. W cene wliczony byl grip i lightroom. Mozna bylo kupic za 2K ale bez gripa i lightrooma. Byly sklepy ktore dawaly jakies graty plus 430ex2. Dzis cena o ile sie nie myle to nadal 2K czyli 1999 funta. Elektronika ktora przez dwa lata staniala tylko 300f to marzenie Intela i Nvidii![]()