Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Podwyżka ceny Canon 5d Mark III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Podwyżka ceny Canon 5d Mark III

^^Coś pochrzaniłeś z cytowaniem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie widzę powodów dla których sprzęt Canona miałby drożeć. Kurs jena jest mniej więcej stały, dolar nie ma tu nic do rzeczy. Porównanie z Apple bardzo nietrafione. Reszta to ew. kombinacje i zagrywki dystrybutorów czy sklepów.
    Tym bardziej cena schyłkowych puszek takich jak 6d czy 5d3 będzie spadać, bo będą przedmiotem wyprzedaży.
    Skąd wziąłeś taką wizję, całkowicie oderwaną od rzeczywistości. Po pierwsze dystrybutorzy EU nie zaopatrują się w Japonii, tylko w europejskich hurtowniach.
    Po drugie te jak nazwałeś schyłkowe puszki będą teraz bardzo poszukiwane, bo będzie ich niewiele jako nowe.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Jeżeli ceny poszły w górę tylko w sklepach z towarem objętym promocją, to nie ma to żadnego związku z kursem dolara.

Pełne uzależnienie

Nie widzę powodów dla których sprzęt Canona miałby drożeć. Kurs jena jest mniej więcej stały, dolar nie ma tu nic do rzeczy.
    wsad dolarowy.

japonia jednak sporo importuje surwcow.

jesli produkcja poza J , to z pewnoscia kurs usd odgrywa role.

beznadziejne "promocje" i inne zagrywki. Ludzie, którzy chcą kupić coś porządnego i tak śledzą rynek więc szybko orientują się co i jak i jak bardzo producenci chcą na nas zarabiać ;/

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez ewok Zobacz posta
    beznadziejne "promocje" i inne zagrywki. Ludzie, którzy chcą kupić coś porządnego i tak śledzą rynek więc szybko orientują się co i jak i jak bardzo producenci chcą na nas zarabiać
    Nie rozumiesz najprostszej rzeczy . Każdy ,kto sprzedaje towar lub usługę chce osiągnąć jak największy zysk.
    Ja to rozumiem.Jeśli Ty tego nie rozumiesz :uruchom własny"BIZNES".
    Na Tobie zarabia Komunikacja Miejska,Wodociagi ,piekarnia i wszystko wokół(tam gdzie jesteś konsumentem)a Canon to już nie powinien ?
    Lamenty i żale na cenę sprzętu (w niszowym rynku:Polska)skieruj do do Prezesa Canon Corporation LTD bo na forum fotograficznym takie skomlenia niczemu nie służą.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Chciałem podobny temat założyć, nie tylko ja zauważyłem cwaniactwo sklepów. Ciekaw jestem czy Canon o tym wie? Wyślę mejla z zapytaniem a w przyszłym tygodniu zadzwonię. Chciałem kupić z cash backiem ale odpuszczę celowo aby nie dać zarobić tym sklepom, kupię u konkurencji bez cash backu. Ale dziadostwo :/

Cytat Zamieszczone przez pafek Zobacz posta
    Chciałem podobny temat założyć, nie tylko ja zauważyłem cwaniactwo sklepów. Ciekaw jestem czy Canon o tym wie? Wyślę mejla z zapytaniem a w przyszłym tygodniu zadzwonię. Chciałem kupić z cash backiem ale odpuszczę celowo aby nie dać zarobić tym sklepom, kupię u konkurencji bez cash backu. Ale dziadostwo :/
    Ale to chyba nie jest wielką tajemnicą i był już kiedyś na forum temat jak to niektóre sklepy (przeważnie sieciówki) podwyższają ceny aparatów i obiektywów i dają w zamian cash back. Na który czekamy tygodniami i jeszcze zastanawiamy się, czy spełniliśmy wszystkie warunki.
    Czy Canon o tym wie. Chyba tak, bo liczy się tylko zysk. Przeważnie cash back jest dostępny dla partnerów Canona, którzy dużo sprzętu zamawiają.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 10-04-2015 o 08:38
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Ceny 5D3 zawsze byly stale, powiedzmy 2300 funtow. W cene wliczony byl grip i lightroom. Mozna bylo kupic za 2K ale bez gripa i lightrooma. Byly sklepy ktore dawaly jakies graty plus 430ex2. Dzis cena o ile sie nie myle to nadal 2K czyli 1999 funta. Elektronika ktora przez dwa lata staniala tylko 300f to marzenie Intela i Nvidii

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ceny 5D3 zawsze byly stale, powiedzmy 2300 funtow. W cene wliczony byl grip i lightroom. Mozna bylo kupic za 2K ale bez gripa i lightrooma. Byly sklepy ktore dawaly jakies graty plus 430ex2. Dzis cena o ile sie nie myle to nadal 2K czyli 1999 funta. Elektronika ktora przez dwa lata staniala tylko 300f to marzenie Intela i Nvidii
    A wszystko w sumie Made in Japan

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów