Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błysku

Domyślnie Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błysku

Witam,
    mam problem z wyzwoleniem błysku. Mam dwie lampy studyjne Quantuum Up 200 i dokupiłam wyzwalacze Yongnuo RF-603C. Podpięłam jak należy (jeden na gorącą stopkę aparatu, drugi kablem do jednej z lamp, druga lampa z fotoceli). Ustawiłam te same kanały. Gdy kliknę na wyzwalaczu guzik to błyskają obie. Gdy wciskam spust migawki lampy nie błyskają. Nie rozumiem dlaczego. Czy mógłby ktoś pomoc?
    Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że mam lampę Pixel Mago GN65 i po ich połączeniu z wyzwalaczami, błyska.
    Ostatnio edytowane przez bilionairee ; 13-03-2015 o 20:14

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błys

Spróbuj podczas kolejnej próby przycisnąć lekko i przytrzymać ręką nadajnik który masz na sankach aparatu aby lepiej dociskał do styków podczas robienia zdjęcia. U mnie w 6D czasem w ten sposób nie kontaktuje nadajnik rf-602 - jakby miał minimalnie za luźno w tych sankach. Daj znać czy pomogło
    Piotr Dejneka

Canon 6D, 5D, C 70-200/2.8, C 50/1.8 STM, S 35/1.4, C 17-40/4, S 85/1.4

piotrdejneka.pl

Domyślnie Odp: Canon 6d + Lampy Quantuum Up 200 + wyzwalacze Yongnuo RF-603c - nie wyzwala błys

Yongnuo robi dosyc tani sprzet, lampy wyzwalacze, transmitery ale tez sie spotkalem z niedokladnoscia w stykach i w jakosci. Poruszaj troche w jedna lub druga strone to bedzie chodzic.

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
    Spróbuj podczas kolejnej próby przycisnąć lekko i przytrzymać ręką nadajnik który masz na sankach aparatu aby lepiej dociskał do styków podczas robienia zdjęcia. U mnie w 6D czasem w ten sposób nie kontaktuje nadajnik rf-602 - jakby miał minimalnie za luźno w tych sankach. Daj znać czy pomogło
    Cytat Zamieszczone przez flipflap Zobacz posta
    Yongnuo robi dosyc tani sprzet, lampy wyzwalacze, transmitery ale tez sie spotkalem z niedokladnoscia w stykach i w jakosci. Poruszaj troche w jedna lub druga strone to bedzie chodzic.
    robiłam to wszystko i nic dalej...

Bywalec

Quantuum navigator - 125pln
    A

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez bilionairee Zobacz posta
    Mam dwie lampy studyjne Quantuum Up 200 i dokupiłam wyzwalacze Yongnuo RF-603C. Podpięłam jak należy (jeden na gorącą stopkę aparatu, drugi kablem do jednej z lamp, druga lampa z fotoceli). Ustawiłam te same kanały. Gdy kliknę na wyzwalaczu guzik to błyskają obie. Gdy wciskam spust migawki lampy nie błyskają.(...)
    Dodam jeszcze, że mam lampę Pixel Mago GN65 i po ich połączeniu z wyzwalaczami, błyska.
    Czy ta Pixel Mago błyska w ustawieniu: wyzwalacz-nadajnik na sankach aparatu, lampa na wyzwalaczu-odbiorniku, lampa błyska w momencie naciśnięcia spustu, czy błyska po naciśnięciu przycisku?

Cytat Zamieszczone przez eska Zobacz posta
    Quantuum navigator - 125pln
    Quantuum navigator nie współpracuje z lampami serii Up.

Głównym zadaniem zestawu Quantuum Navigator jest sterowanie oraz wyzwalanie lamp Quantuum z serii Up! Move, Pulse, Move Pro i Pulse Pro.
    Pozwala zdalnie regulować moc błysku lub go wyłączyć, wyzwolić błysk testowy, włączyć sygnalizację akustyczną i oświetlenie modelujące. Navigator zapewnia synchronizację błysku do czasu 1/250 sekundy.

Bywalec

J.J. W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. Optyczne i foto.tip twierdzą, że współpracują.
    A

Ciekawe, bo właśnie Foto.tip, gdy do nich dzwoniłem w sprawie Quantuum navigator do lamp Up200, powiedzieli że z serią Up nie współpracują.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów