Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: w 2005 r sprzedano 2 razy wiecej cyfr SLR jak w 2004

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej

Poza tym 0% to rownie dobrze moze byc i 0.48%. Margines tak czy siak.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5
    Ale powiem szczerze nie myslalem ze oni maja taka sprzedaz dobra (ale moze to moje subiektywne zdanie o kodaku)
    zanim kupiłem 350-tke, sam mialem zaawansowany kompakt Kodak'a..poza tym mowa chyba o rynku najpopularniejszych, czyli najprostszych i NAJTANSZYCH aparatów..Wiele osob nie zwraca uwagi na to ktor produkowal obiektyw, jaki procek w aparacie siedzi itp. tylko na wielki telewizorek, krotnosc zoom-u (obojetnie czy optycznego czy cyfrowego) i inne mniej istotne pierdoły..no i sprzedaz rosnie:-D ..na a pozatym to KODAK wiec renomowana firma..Ja osobiscie wierze w ich ogromny udział w rynku, choc moze bardziej w stanach niz u nas..

a tak na marginesie - te aparaty maja swoje ograniczenia ale wbrew czestej opinii - nie sa taki zle..mialem dx7590 i zrobil wiele naprawde ładnych fotek..a ze to nie dsLS to wiedziałem jak go kupowałem, wzgledy finansowe były tu glownym czynnikiem:-|

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    "Sprzedaż aparatów cyfrowych w roku 2005 wyniosła 100%, a sprzedaż aparatów analogowych 0%".
    a może chodziło o wzrost sprzedaży...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej
    tu nie polemizuje bo to zawsze mozliwe ..jednak te "0 procent" to i tak troche malo, tak mi sie wydaje..hmm..w sumie Kodak to tez w duzej mierze rynek filmow do analogow..takie stwierdzenia to dla mnie podcinanie galezi na ktorej sie siedzi

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    ..w sumie Kodak to tez w duzej mierze rynek filmow do analogow..takie stwierdzenia to dla mnie podcinanie galezi na ktorej sie siedzi

ta gałąź usłachła już jakiś czas temu - Kodak w ostatniej chwili zdażył sie przestawić a taki Polaroid który był potęgą w USA przespał moment i padł

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak tak dalej pójdzie to w 2020 cyfrówki będą leżeć na ulicy
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ja uważam że Kodak juz nie jest tak mocny na rynku jak choziażby z 8 lat temu. Pamietam wtedy to kupa ludzi kupowała aparaty Kodaka nie wspomne juz o akcesoriach jak np filmy do aparatów. Nie wiem gdzie widzieliscie te statystyki że oni maja sprzedaż porównywalną z np. Nikonem ale wydaje mi się że albo są nieprawdziwe albo bardzo naciągniete( ciekawe kto te statystyki sponsorował )

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Porownywalna z nikonem... bo pewnie nikon cienko przedzie
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Jak tak dalej pójdzie to w 2020 cyfrówki będą leżeć na ulicy
    a ja Wam mowie, ze w przyszłym roku zanotuja sprzedaz nie 100% lecz co najmniej 130% cyfrówek

co do statystyk, to przewineły mi sie kiedys, gdy sam mialem Kodaka..ale na 100% odnosiły sie do segmentu prostych kompaktów...

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5
    Nie wiem gdzie widzieliscie te statystyki że oni maja sprzedaż porównywalną z np. Nikonem ale wydaje mi się że albo są nieprawdziwe albo bardzo naciągniete( ciekawe kto te statystyki sponsorował )

przecież to sytatystyka dotyczaca sprzedaży ilościowej - tu jedna małpa Kodaka liczy sie tak dsamo jak d200.

Wartość sprzedazy u Nikona jest o połowę wyzsza niż u Kodaka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów