Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej
Poza tym 0% to rownie dobrze moze byc i 0.48%. Margines tak czy siak.
Tyle ze kuzynka mogla kupic analoga ktory lezal juz ze 3 lata w magazynie i o ile ty go kwalifikujesz jako zakup zeszloroczny to producent sprzedal go duzo wczesniej
Poza tym 0% to rownie dobrze moze byc i 0.48%. Margines tak czy siak.
...
zanim kupiłem 350-tke, sam mialem zaawansowany kompakt Kodak'a..poza tym mowa chyba o rynku najpopularniejszych, czyli najprostszych i NAJTANSZYCH aparatów..Wiele osob nie zwraca uwagi na to ktor produkowal obiektyw, jaki procek w aparacie siedzi itp. tylko na wielki telewizorek, krotnosc zoom-u (obojetnie czy optycznego czy cyfrowego) i inne mniej istotne pierdoły..no i sprzedaz rosnie:-D ..na a pozatym to KODAK wiec renomowana firma..Ja osobiscie wierze w ich ogromny udział w rynku, choc moze bardziej w stanach niz u nas..Zamieszczone przez Bonku5
a tak na marginesie - te aparaty maja swoje ograniczenia ale wbrew czestej opinii - nie sa taki zle..mialem dx7590 i zrobil wiele naprawde ładnych fotek..a ze to nie dsLS to wiedziałem jak go kupowałem, wzgledy finansowe były tu glownym czynnikiem:-|
a może chodziło o wzrost sprzedaży...Zamieszczone przez Bigmar
tu nie polemizuje bo to zawsze mozliweZamieszczone przez KuchateK
..jednak te "0 procent" to i tak troche malo, tak mi sie wydaje..hmm..w sumie Kodak to tez w duzej mierze rynek filmow do analogow..takie stwierdzenia to dla mnie podcinanie galezi na ktorej sie siedzi
![]()
Zamieszczone przez Kubak82
ta gałąź usłachła już jakiś czas temu - Kodak w ostatniej chwili zdażył sie przestawić a taki Polaroid który był potęgą w USA przespał moment i padł
Ja uważam że Kodak juz nie jest tak mocny na rynku jak choziażby z 8 lat temu. Pamietam wtedy to kupa ludzi kupowała aparaty Kodaka nie wspomne juz o akcesoriach jak np filmy do aparatów. Nie wiem gdzie widzieliscie te statystyki że oni maja sprzedaż porównywalną z np. Nikonem ale wydaje mi się że albo są nieprawdziwe albo bardzo naciągniete( ciekawe kto te statystyki sponsorował)
Porownywalna z nikonem... bo pewnie nikon cienko przedzie![]()
...
a ja Wam mowie, ze w przyszłym roku zanotuja sprzedaz nie 100% lecz co najmniej 130% cyfrówekZamieszczone przez -=Festyk=-
![]()
co do statystyk, to przewineły mi sie kiedys, gdy sam mialem Kodaka..ale na 100% odnosiły sie do segmentu prostych kompaktów...
Zamieszczone przez Bonku5
przecież to sytatystyka dotyczaca sprzedaży ilościowej - tu jedna małpa Kodaka liczy sie tak dsamo jak d200.
Wartość sprzedazy u Nikona jest o połowę wyzsza niż u Kodaka