Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: zakup c 5d mk2...?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: zakup c 5d mk2...?

Cytat Zamieszczone przez wizart Zobacz posta
    Np: "Głos Wejherowa"...
    Widzę po wpisach, że nie czytacie całości, bo całą historię już wyjaśniłem łącznie (niemal) z finałem...
    Co do bohaterskiego finału, jaki nam tu przedstawił Bechamot, to jestem ciekaw, czy jegomość zrobiłby w realu tak jak napisał - bo pisać wspaniałe eseje jest sporo łatwiej niż potem, kiedy nie ma świateł fleszy, publiki, reporterów, zrobić to co naprawdę należałoby.
    Na codzień niewielu zastanawia się jakie decyzje podjąć, w kontekscie: czy to co zrobię jest dobre / słuszne / mądre / moralne... Idziemy na skróty - stąd wzięło się powiedzenie "znalezione - nie kradzione", albo: "na biednego nie trafiło, albo " raz się żyje", albo "coś mi sie od życia należy - i wszystko po to żeby usprawiedliwić (rozgrzeszyć) się przed sobą.
    Ja znalazłem wyjście z sytuacji i udało mi sie odzyskać pieniądze, a bandyci są (lub lada chwila będą) ścigani.

A... i jeszcze jedno kolego MC, przepraszam cię za moje nieładne zachowanie. Wybacz, głupio sie zachowałem.
    mialem jako strona wiele procesow o sumy nieporownywalnie wieksze.

aktualnie mam dwie sprawy sadowe , o kwoty jakich nie moge wymienic i wiem jakie sa realia.

jesli probowales beskutecznie zwrocic aparat sprzedajacemu a ten sie ulotnil ( mialem taki przypadek przed 5-ciu laty - zaplacilem za nowy w sklepie cos 3200 pln i aparat nie doszedl , facet sie ulotnil , nawet nie zglosilem na policje), to szanse na odzyskanie pieniedzy sa nikle. Koszt ich odzyskania moze byc wyzszy.

jesli ten ktos sprzedal na zasadzie " podaj dalej " to szansa jest b. duza.

jesli sie ulotnil to w tej sytuacji byc moze poczucie spelnienia tzw " dobrego uczynku " czyli zachowania sie nie jak oszust i swinia a facet z klasa dla ktorego pieniadze to tylko pieniadze - czyli zwrot aparatu wlascicielowi - poprawi Ci samopoczucie. Da Satysfakcje z umiejetnosci dotrzymania pewnej klasy. Zabieg psychotechniczny dla skompensowania niepowodzenia.

Ja wiem, ze ludzie dla pieniedzy sie szmaca.
    ale jak sie jest doroslym to i kryteria wartosc sa inne.
    Ale to sam musisz wiedziec.

Uprawnienia umieszczania postów